Skip to content

Kids for Animals activiteiten in november

16 oktober 20142 minute read

Wassenaar – De jeugdclub van de Dierenbescherming, Kids for Animals, organiseert maandelijks educatieve activiteiten voor of met dieren voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De Dierenbescherming wil door middel van jeugdeducatie de aandacht en kennis voor de juiste omgang met dieren bevorderen. Kids for Animals leert kinderen spelenderwijs wat dieren nodig hebben, wat ze wel en niet fijn vinden en hoe je het beste voor je dier zorgt.

Zaterdag 1 november, 14.00 – 16.00 uur: Speuren naar dierensporen
lid: € 4,00/ niet-lid: € 7,00
verzamelpunt: Grote vijver in het Haagse Bos, Den Haag

Zet je zintuigen op scherp en speur mee in het Haagse Bos naar dierensporen. Hoe maken de grote en kleine dieren in het bos zich klaar voor de winter? De gids van de Natuurfabriek leert de kinderen hier alles over. Na de tocht kun je een winterverblijf van gerecycled materiaal bouwen voor kruipers en vliegende insecten.

Zaterdag 8 november, 14.00 – 16.00 uur: Magische veren
lid: gratis/ niet-lid: € 3,00
Coachveren, ’s Gravenzande

Vogelveren hebben iets magisch: Vogels kunnen er mee vliegen en Indianen maakten er verentooien van en gaven elkaar een veer als geschenk. Tijdens deze activiteit wordt er veel verteld over vogels, hun gedrag, gewoonten en veren. Je maakt ook een mooie en misschien wel magische sleutelhanger van veren.

Zondag 16 november, 10.00 – 12.00 uur: Wat vertelt de kat?
lid: gratis/ niet-lid: € 3,00
Asiel ’t Julialaantje, Julialaantje 50, Rijswijk

Kattengedragsdeskundige Woutrina Mulder vertelt alles over katten en hun gedrag. Leer iets over de lichaamstaal van een kat, kattenopvoeding, hun behoeften en of jij geschikt bent als huisgenoot voor dit dier.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top