Skip to content

Draf- en Renbaan Duindigt herleeft! Wassenaarse Pauw 19 oktober 2014

17 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Dankzij de inspanningen van de Ruiter hebben we voor aanstaande zondag wederom een mooi programma met drie rennen gedoteerd voor € 11.000, € 20.000 en € 13.750 en is het prijzengeld van alle draverijen verhoogd naar € 3.300.

Een kleine veertig jaar geleden werd in 1969 de eerste editie van de Ren om de Wassenaarse Pauw op de Renbaan Duindigt verreden. Een initiatief van de toenmalige burgemeester Geertsema. De aan deze ren verbonden wisselprijs, een zilveren pauw, is met afstand de fraaiste ereprijs die op Duindigt wordt uitgeloofd.

Een jaar geleden ongeveer meldden verslaggevers al met een beetje goede wil gaat de rensport op Duindigt een revival beleven. Met de Wassenaarse Pauw wordt na een paar weken geleden de Haagse Ooievaar weer een mooi rensport programma afgewerkt. De impuls om Duindigt te verkopen heeft daarbij een versterkende werking. De hoofdreden is complementair. Verhoogd prijzengeld, nu beschikbaar om het aanzien op te vijzelen.

De gemeente Den Haag was bij de ren om de ooievaar goed vertegenwoordigd. We gaan ervan uit dat bij de schitterende ereprijs van Wassenaar een prachtige zilveren pauw ook hoogwaardigheid vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig zijn. Het versterkt het aanzien van Duindigt. De winnaar van de ooievaar, Eastern Flyer, kan ook de pauw bemachtigen, maar zal echt hard de benen moeten strekken. Op papier lijken de tegenstanders van een wat hoger kaliber dan een paar weken geleden. In het oog springen de 15 deelnemers in het oog van nog jonge en wat onervaren deelnemers. Bijzonder is dat de 8 startende Arabieren bereden worden door leerling jockeys uit 8 verschillende landen. Amerika, Engeland, Ierland en Spanje als landen springen in het oog. Ze kunnen laten zien wat een goede renbaan Duindigt heeft.

Het bestuur van Renbaan Duindigt BV bedankt de Ruiter enorm voor zijn inspanningen om de draf- en rensport weer op de kaart te zetten.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top