Skip to content

Voorkom blessures en loop onder begeleiding

20 oktober 20142 minute read

Wassenaar – De Wassenaarse loopgroep Tri-Team start deze winter met een aantal startersgroepen. Volgens trainer Bert Donnars is hardlopen buiten gezond en doe je dat ook nog onder begeleiding dan voorkom je blessures.

Dat bewegen gezond is bij de meeste mensen wel bekend. Bij hardlopen gebruik je heel veel spieren en doe je dat in de buitenlucht dan komt het effect van optimale ontspanning bij maximale zuurstof opname erbij. Maar voor heel veel mensen is de wintertijd nu niet de aangewezen periode om met hardlopen te beginnen. Ze zien op tegen rennen in het donker en zijn bang voor blessures. De trainers van het Tri-Team hebben daar over nagedacht en komen met een pakket waarbij iedereen op een gezonde en verantwoorde manier kan gaan hardlopen. Bert Donnars: “Een of twee keer per week in clubverband hardlopen werkt heel motiverend. Daar komt bij dat het ook nog een hele gezellige vereniging is. En met elkaar lopen in de donkere wintermaanden is ook veel veiliger.”

Beginnen met hardlopen kan heel snel blessures opleveren. Dat komt omdat de lichamelijke conditie sneller toeneemt dan de opbouw van de kracht in pieren en aanhechtingen. Je voelt je al het ware al in een hele goede conditie terwijl je spieren er nog niet aan toe zijn. Dat is het moment dat de meeste blessures ontstaan. De trainers van het Tri-Team zijn ervoor opgeleid om met behulp van schema’s een verantwoorde trainingsopbouw te realiseren. Blessures voorkomen is hun eerste doel.

Het tweede doel kan zijn deelnemen aan de 5 of 10 kilometer van de Marathon in Leiden volgend voorjaar. Ook daar zorgt de trainer ervoor dat die doelen gehaald worden. Donnars: “Lopen is echt goed voor iedereen en dit is het moment om te beginnen.” De looptrainingen starten elke dinsdag en donderdag om 19.00 uur bij het Sterrenbad. In Wassenaar. Meer informatie en een speciale aanbieding is te vinden op www.tri-team.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top