Skip to content

Begroting 2015: begroting minder robuust dan het lijkt

29 oktober 20142 minute read

Wassenaar – De fractie van WatWasssenaarWil constateert dat de programmabegroting 2015 minder robuust is dan het lijkt. Het tekort van 700.000 EUR wordt gedekt door een greep uit de reserves, niet door bezuinigingen.

Het personeelsbestand bij het bestuur wordt voor 163.000 EUR per jaar uitgebreid zonder behoorlijke onderbouwing. De relatie met de werkorganisatie wordt buiten beschouwing gelaten. Daarop nog 75.000 EUR voor een nieuwe wijkmanager Voorts nieuwe structurele uitgaven voor cultuur van 35.000 EUR zonder echte specificatie of noodzaak.

WWW vindt dat bestaand personeel van de werkorganisatie die taken binnen de middelen voor de werkorganisatie moet doen. Culturele activiteiten moeten via projecten ondersteund worden binnen het huidige cultuurbudget. Bovendien zou structureel 50.000 Eur extra nodig zijn voor de Warenar. Wassenaar krijgt er de komende jaren veel taken bij op het terrein van de drie decentralisaties. Het gaat om zeer grote bedragen. Maar de gemeente heeft (zie haar bericht van 28 oktober) geen goed inzicht in de financiele gevolgen. In deze tijd van grote financiele onzekerheden en minder bijdragen van het Rijk zijn voorgestelde uitbreidingen van personeel en het cultuurbudget niet acceptabel. Ook niet via een greep uit de reserves.

Met goed onderbouwde duurzame investeringen op het terrein van het groenonderhoud, verkeersveiligheid, duurzaamheid, sportvoorzieningen, wegen en accommodaties kan WatWassenaarWil prima leven. Ook met investeringen in de transitie van het sociaal domein, Wassenaarse jeugd, ouderen, jeugdwerkloosheid en het verbeteren van verkeersveiligheid.

Het bestuurskracht onderzoek (30.000 Eur) moet geschrapt worden. Het vorige werd misbruikt voor de onderbouwing van de ambtelijke fusie Onderzocht moeten worden de kwaliteit en kwantiteit van de werkorganisatie. Er is geen grip op de werkorganisatie. WatWassenaarWil vindt dat de Wassenaarder straks niet opnieuw getrakteerd wordt op OZB verhogingen om tekorten te dekken. Daar is de rek al lang uit. WatWassenaarWil komt met een aantal amendementen om dit recht te zetten.

Tags

BegrotingWassenaarWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top