Skip to content

13 november te gast in de Koorruïne: dr. ir. Bert Metz

30 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Klimaatverandering: hoe serieus moeten we dat nemen? Begin december vindt de jaarlijkse mondiale ‘klimaattop’ weer plaats in Peru. Gaat het dit keer wel lukken om vooruitgang te boeken met internationale afspraken over het bestrijden van klimaat- verandering? Waarom is daar na het Kyoto Protocol in 1997 zo de klad in gekomen? Is het klimaatprobleem misschien niet zo ernstig als door de wetenschap wordt gezegd? Zijn de rapporten van het IPCC niet veel te alarmerend? Of is het zo moeilijk om er wat aan te doen? En is het niet goedkoper om ons aan te passen aan het veranderde klimaat? Hoe is het trouwens mogelijk om met bijna 200 landen zinvolle afspraken te maken?

Dit zijn een aantal van de vragen waarop tijdens de lezing zal worden ingegaan.

Maar ook: hoe belangrijk is de Europese Unie voor de aanpak van klimaatverandering? Loopt Europa niet te hard van stapel, terwijl China en de rest van de wereld niets doen? Hoe doet Nederland het eigenlijk? Kunnen we ons wel veroorloven om ons geld uit te geven aan het bestrijden van klimaatverandering, terwijl we net uit een zware economische recessie komen? Kunnen we gewoon niet wachten tot het weer beter gaat? En heeft het wel zin als gemeenten actief te zijn? Wat moeten bedrijven zich hiervan aantrekken? En wat kunnen mensen zelf doen? Genoeg stof voor discussie, maar ook voor duidelijke antwoorden.

Dr. ir. B. Metz, adviseur European Climate Foundation, voormalig co-voorzitter Mitigatie Werkgroep IPCC en voormalig Nederlands onderhandelaar internationaal klimaatbeleid.

De avond start om 20.15 uur in de Dorpskerk en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.

Opgave: Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur).
E: mkarman@pkn-Wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top