Skip to content

Syrische vluchtelingkinderen ‘Back to School’ dankzij Soroptimisten

1 november 201451 second read

Wassenaar – De leden van Soroptimist clubs in Nederland zijn bezig geld in te zamelen voor scholen voor Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije. Daarmee ondersteunen wij UNICEF Nederland, op onderwijsgebied, een van haar taken in de vele conflictgebieden in de wereld.

De wereld staat in brand, kinderen zijn daarvan overal de dupe maar nooit zijn zij de aanstichters. Vooral vrouwen en meisjes zijn het slachtoffer. Scholen bieden niet alleen onderwijs maar ook veiligheid en de mogelijkheid de verschrikkingen waarvan ze getuigen waren met elkaar te delen. Daarmee krijgen deze kinderen weer toekomstperspectief. Een verloren generatie, dat laten we toch niet gebeuren? UNICEF Nederland vraagt tijdens een reeks tv-spotjes aandacht voor kinderen in conflict- en oorlogssituaties. Daar dragen wij, Soroptimisten, actief aan bij.

Wij, Soroptimisten van club Wassenaar/Voorschoten ondersteunen dit project op landelijk niveau en via kleinere lokale acties.

Het Soroptimisme is een wereldwijde organisatie van vakvrouwen die streven naar verbetering van de rechten van vrouwen en meisjes.

Meer informatie? Die geven wij graag. U kunt ons bereiken via ons emailadres: wassenaar@soroptimist.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top