Skip to content

Premiere nieuwe documentaire van Wassenaarse Jamillah van der Hulst

3 november 20144 minute read

Wassenaar – Op 15 november zal tijdens KANTOR Weekend de nieuwe documentaire van JaJa Film Productions in premiere gaan genaamd Kampala Cycling – De Coolste Wielerclub van de Wereld. De voorstelling is die dag om 18.15 en 19.15 uur te zien. JaJa Film Productions is de productie maatschappij van de Wassenaarse Jamillah van der Hulst. Haar eerdere productie, de speelfilm Lilet Never Happened, was onder andere te zien in de bioscoop van Bibliotheek Wassenaar.

KANTOR Weekend
A music, Performance, Art & Technology Weekend; van 14 tot en met 16 november vindt de tweede editie van KANTOR plaats. Het festival, dat dit jaar haar intrek neemt in De Sloot Office in Amsterdam Westpoort, is in het leven geroepen om met een positieve en creatieve invulling de groeiende leegstand onder de aandacht te brengen. Daar waar winstmarges en beleggingsrendementen vroeger de dienst uitmaakten, tovert KANTOR de lege werkvloer van De Sloot Office een weekend lang om tot een cultureel podium voor divers creatief talent en gerenommeerde cultuurhuizen zoals EYE, het filmmuseum, Nationale Opera & Ballet, De Kleine Komedie en Boijmans van Beumingen Museum. Hiermee biedt KANTOR hen de alternatieve plek om direct in aanraking te komen met en nieuw publiek. In het pand zijn voor de gelegenheid o.s een bioscoop, theater, restaurant, galerie en verschillende danspodia gebouwd.

DOCUMENTAIRE
Kampala Cycling is de coolste wielerclub van de wereld want zij fietsen puur uit passie. Zij hebben een voorbeeldfunctie want de fiets moet een steeds grotere rol gaan krijgen in het leven van de Oegandezen. De bevolking zal de komende 20 jaar verdubbelen, maar drukker dan dit kan Kampala toch niet worden? De wegen slippen nu al dicht. Eerst schaamde men zich als ze op een fiets te zien waren; alleen arme mensen fietsen toch? Maar nu ze een paar keer per week een groep enthousiaste, talentvolle, enthousiaste wielrenners voorbij zien komen worden ze nieuwsgieriger. Waarom heeft deze groep zoveel plezier, ondanks de continue lekke banden, kettingen die er af gaan en valpartijen. Waar komt die passie vandaan? De club groeit en groeit, want steeds meer Oegandezen willen deel uitmaken van de coolste wielerclub van de wereld.

De bekende dichter Harry Zevenbergen (voormalig stadsdichter van Den Haag) zal live een gedicht voordragen over Kampala Cycling – De Coolste Wielerclub van de Wereld. Harry zijn gedicht zal begeleid worden door beelden van Kampala Cycling, tussendoor zal Harry ook niks zeggen en het woord geven aan de renners van Kampala Cycling en de beelden voor zich laten spreken.

De muziek zal live verzorgd worden door Dyzack. Explosieve gitaarriffs en een melancholische stem, dit zijn de handelsmerken van de Nederlandse eenmansband Dyzack. Hij maakte verschillende studioalbums, uitgevoerd op bekende festivals in en buiten Nederland. Dyzack kreeg lovende recensies en werd veelvuldig gelauwerd. Het belangrijkste voor Dyzack is het live optreden waar hij alles uit de kast haalt om zijn nummers tot hun recht te laten komen.

De opnames zijn gemaakt door Arthur Wieffering van Lola Bikes & Coffee. Lola bikes & coffee is opgezet door Arthur Wieffering en Reinier Hamel. Een plek voor echte verhalen, eerlijke en oprechte drijfveren, passie en plezier. Een plek die zich distantieert van nep en vals, onechte verhalen en geld verdienen ten kosten van anderen of ten kosten van kwaliteit. Lola is kritisch en op zoek naar kwaliteit. Daarbij gaat het ook vooral om het genieten daarvan. Het gaat niet om veel maar om goed, niet om goedkoop maar om duurzaam.

Kampala Cycling – De Coolste Wielerclub van de Wereld is een productie van JaJa Film Productions. Het doel van JaJa Film Productions is om films te maken die de ogen van mensen zullen openen. Er zijn nu nog veel onbekende verhalen over soms moeilijke onderwerpen die het verdienen om verteld te worden. Dit betekent dat we niet altijd de makkelijkste weg kunnen nemen maar dat is JaJa Film Productions, wij kiezen de andere weg.

JaJa Film Productions is opgericht door Jamillah van der Hulst. Jamillah was de producent van de speelfilm Lilet Never Happened. Met deze film hebben wij het mensonterende probleem van kinderprostitutie onder de aandacht gebracht. Lilet Never Happened heeft in de Nederlandse arthouse bioscopen gedraaid en daarnaast was de film te zien op meer dan 20 internationale film festivals (waaronder in New York, Warsaw en het Nederlands Film Festival). Tevens heeft de film tot nu toe 16 internationale prijzen gewonnen. In 2015 zal haar nieuwste documentaire, Streetkids United II – The Girls from Rio in premiere gaan.

Quote Jamillah: KANTOR Weekend is een geweldig evenement om onze nieuwe productie in premiere te laten gaan. Dit project heeft een speciale betekenis voor mij omdat het een documentaire is over de stichting, Kampala Cycling, die ik zelf met mijn partner Conrad Alleblas heb opgericht. De wielrenners van deze coole club inspireren ons al jaren en we weten zeker dat ze ook de mensen die deze productie zien zullen inspireren.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top