Skip to content

Zingen brengt rust tussen de oren

3 november 20142 minute read

Wassenaar – De Wassenaarse zangleraar Michael Woudstra heeft gemerkt dat zijn methode Zingen Met Je Ziel niet alleen direct resultaten geeft op hoe mensen zingen. Beter zingen laat mensen ook anders in het leven staan.

Twee jaar geleden begon Michael een zangstudio in Wassenaar nadat hij een lange periode les had gegeven in Engeland. Zijn eigen methode is er op gericht om iedereen te laten zingen of je nu talent hebt of zuiver kan zingen of niet. Michael: “het is echt iets dat je kan leren en een combinatie van op de juiste manier ademhalen en ontspanning. Na vijf lessen zetten de meeste leerlingen hier een liedje op CD op een manier die ze nooit voor mogelijk hebben gehouden.”

Nu ziet Michael dat zijn zanglessen ook positief werkt op mensen in een stress situatie of zelfs op leerlingen met ADD of ADHD. “Regelmatig zingen werkt enorm ontspannend,” zegt hij. “En eigenlijk kan je alleen maar goed zingen als je het hoofd leeg maakt en je lichaam ontspant. Ademhalen en ontspannen zijn is de sleutel om zuiver te zingen en hoge tonen te halen. Hier zingen studenten hoger dan ze ooit voor mogelijk gehouden. En de truck is: Je hoeft niets te doen, laat het maar komen.” Dat niets doen vergt wel wat oefening maar een groot aantal tevreden studenten verder heeft Michael het gevoel dat hij echt iets kan veranderen in het leven van mensen, door ze zingen te leren.

Iedereen kan het proberen want de eerste les bij Michael in zijn Voice Acadamy is gratis.
www.thevoiceacademy.nl

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top