Skip to content

Zonnepanelen bij Scouting Van Woesik

3 november 20142 minute read

Wassenaar – Jammer dat we geen zonnepanelen hebben gewonnen, zei Bever Sam afgelopen zaterdag. Ja, zei ik, maar we waren er wel heel dichtbij….. En misschien winnen we toch nog, bedacht ik, want de officiële uitslag komt pas op 4 november.

Wat was het spannend! Het is een echte zonnestrijd geworden om de zonnepanelen te winnen. In de laatste week is Van Woesik gestegen van de 10e naar de 6e plek. En afgelopen vrijdag zijn vrijwilligers van Van Woesik de hele dag de straat op geweest en hebben overal stemmen verzameld. Anderen verzamelden thuis stemmen van familie, vrienden en bekenden. Alleen deze dag al zijn we ruim 1000 stemmen gestegen. En Van Woesik schommelde de hele dag met 3 andere scoutinggroepen tussen de 3e, 4e, 5e en 6e plek. Op een gegeven moment was het verschil tussen de 3e en 6e plek maar 10 stemmen! Hoe spannend hebben we het kunnen maken.

Bedankt dat u allemaal even de tijd heeft genomen voor Scouting Van Woesik. U heeft massaal gestemd vanuit huis, tijdens het boodschappen doen, tijdens de les op school, na het sporten, in de kroeg, vlak voordat u naar de film ging of gewoon omdat u het in de krant gelezen had. Scouting Van Woesik verdient die steun, het is een geweldige vereniging met veel fijne mensen en een fantastische sfeer. Als voorzitter ben ik dan ook enorm trots op dit cluppie.

In de laatste 10 minuten van de zonnestrijd werden we van de 5e plek naar de 6e plek gestoten. Dat was wel even een teleurstelling, want alleen de plekken 1 t/m 5 krijgen gratis zonnepanelen. MAAR al snel was daar weer die trots; 6e van de 170 verenigingen die meegedaan hebben. Zo veel steun in Wassenaar aan zo vele mensen die zich actief hebben ingezet, daar doe je het voor. Met elkaar hebben we er alles aan gedaan. En de organisatie gaat alle stemmen nog controleren en valse stemmen worden verwijderd, dus wie weet!. Bij het ter perse gaan van deze krant was de officiële uitslag nog niet bekend. U hoort ongetwijfeld binnenkort meer over Van Woesik en de einduitslag.

Leo Bellekom
Voorzitter Scouting Van Woesik

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top