Skip to content

De Lions Peace Poster Wedstrijd 2014

4 november 20142 minute read

Wassenaar – De Lions Peace Poster Wedstrijd is een jaarlijks terugkerende internationale tekenwedstrijd waaraan honderdduizenden kinderen uit de hele wereld deelnemen. De gedachte is dat wereldwijd kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar bezig zijn met het thema ‘Vrede’ door het maken van een vredesposter. Zo ook in Wassenaar waar dit jaar 300 kinderen tijdens de tekenles aandacht aan het thema Vrede hebben besteed.

Nationaal
Naast een lokale competitie per school dingen de winnaars mee met de nationale prijs die in het Haagse Vredespaleis zal worden uitgereikt en vervolgens met de internationale prijs die uiteindelijk bij de VN in New York zal worden uitgereikt.

Winnaar
De jury heeft 300 Peace Posters beoordeeld waaruit zij per school 2 genomineerden heeft gekozen. Naast de eerste en tweede prijs, was er ook een eervolle vermelding, gemaakt door Lea Kleiber van de St. Jan Baptistschool.

De kinderen met de eerste prijs waren Alicia Hofstra, Floortje Holleman, Dylan Jansen, Fee Bonnet, Benoit Weizenbach, Tim Overduin, Jessie Pronk, Esmee Franken, Charly Penders, Stijn Prent en Lorenza Rubin.

De tweede prijs werd behaald door: Kasper van den Berg, Marie de Wild, Amy Koelman, Guusje Westerman, Daphne Klein, Tjarda Bouwman, Laura Qualm, Nema Kamwanda, Kacper Fogiel Lieve Quadvlieg en Martijn Geusgens.

Bij de bekendmaking was Burgemeester Jan Hoekema aanwezig en Frans Lettinga, Districtscommissaris. Frans Lettinga heeft een prachtig schilderij verloot onder de scholen, wat ter plekke gemaakt werd door Oscar Faassen. De Montessorischool ging met de prijs naar huis.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top