Skip to content

WZK Waterpolo minitoernooi en wedstrijden

10 november 20143 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag organiseerde WZK haar jaarlijkse Waterpolominitoernooi. Met dit toernooi doen de allerjongste waterpolospelers en speelsters mee om waterpolo in wedstrijdvorm onder de knie te krijgen. Dit gebeurt in een toernooi met aangepaste spelregels en een kleiner speelveld. WZK nam deel met een team van 6 kinderen tussen 8 en 11 jaar.

Onze sterren waren Pepijn, Angela, Bram, Merlijn, Danny en Marit. Zij speelden in totaal 5 korte wedstrijdjes. En dat deden zij erg goed. Er werd erg enthousiast gespeeld en er werd zelfs al vaak goed gekeken naar elkaar. Ook werden er enkele hele fraaie doelpunten gemaakt. Al met al, een hele leuke middag! De WZK kinderen gaan nu verder met trainen en dat doen zij tweemaal per week. Zij vinden het best leuk als er nog meer vriendjes en vriendinnetjes bij komen! Kom gerust eens kijken bij een training, bijvoorbeeld op vrijdag om 18.45 uur in het Sterrenbad!

Heren 1
Afgelopen zaterdag speelde WZK heren 1 haar tweede topper van het seizoen, uit tegen VZV 1 in IJmuiden. Er mocht niet verloren worden om de aansluiting met de top te behouden. De wedstrijd begon echter niet al te best. WZK kwam via Joop Sassen nog wel op 1-0 maar daarna was het snel gedaan. Daarnaast had VZV het nodige geluk en aan het einde van de eerste periode stond het 3-2 voor VZV, snel daarna 5-2. Daarna wist WZK wel weer aan te sluiten maar aan het einde van het part stond het 7-4 voor VZV. In het derde part herstelde WZK zich. Uit twee mooie aanvallen wisten Menno de Jong en Roderic Vonk het net te vinden. Echter in het vierde part bleek WZK toch nog niet de rust te hebben om een wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Afspraken over spelsystemen werden wederom niet nagekomen, er werd te gehaast gespeeld en ondanks dat WZK kans op kans stapelde wist het team niet te scoren. Halverwege het vierde part was VZV uitgelopen naar 9-6. Roderic Vink wist als snel nog de 9-7 te scoren maar WZK was niet bij machte om verder aan te sluiten. Een teleurstellen maar terechte nederlaag. WZK moet nu zorgen dat ze haar wedstrijden weer gaat winnen en hopen dat de concurrenten punten laten liggen. As. zaterdag speelt WZK thuis in het Sterrenbad tegen de Amer 1 om 21.10. Deze wedstrijd dient WZK normaal gesproken te winnen.

Heren 2 verloor kansloos van het duidelijk veel te sterke IJ met ruime cijfers. Dames 1 speelde een goede wedstrijd tegen Rotterdam 1, maar verloor helaas met 9-5.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top