Skip to content

Bewegen voor Ouderen bij de WOB

13 november 20142 minute read

Wassenaar – Sinds enige tijd zijn er op het grasveld aan de Hofcampweg bewegingstoestellen geplaatst. Over de feestelijke ingebruikname heeft u een paar weken geleden op deze website kunnen lezen. Deze bewegingstoestellen zijn bedoeld om bij senioren het bewegen te bevorderen, maar kunnen ook door iedereen gebruikt worden, wat dan ook veel gebeurt.

De WOB (Wassenaarse Ouderen in Beweging) heeft het plan opgevat om hier met ouderen regelmatig te gaan oefenen en uit dit plan is een clubje ontstaan dat iedere woensdagmorgen om 10.30 uur verzamelt bij de toestellen. Onder de bezielende leiding van fysiotherapeute Sandra Ruitenbeek van De Zorgpraktijk, worden dan allerlei oefeningen gedaan die speciaal afgestemd zijn op ouderen. Deze oefeningen bevorderen de fitheid en dus de kwaliteit van leven. Ze duren ca. 1 uur en worden altijd rondom en met de bewegingstoestellen gedaan. Het bewegen in de buitenlucht geeft extra plezier en dimensie aan de oefeningen. Bij regen oefenen we in de zaal van De Zorgpraktijk aan de Van Hallstraat waar we na de oefeningen altijd gezamenlijk koffie drinken.

Bij deze groep, waarvan de leeftijd varieert van 55 tot 85 jaar, is nog ruimte voor nieuwe deelnemers; bent u geïnteresseerd kom dan gerust eens kijken op woensdagmorgen of liever nog: doe gewoon mee om zelf te ervaren hoe het voor u is.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top