Skip to content

Hart voor Wassenaar is trots

14 november 20142 minute read

Wassenaar – Dag Wassenaarders, Hart voor Wassenaar is er trots op dat ze als jongste partij ooit, aan het begrotingsdebat heeft meegedaan, en zo de Wassenaarders kan dienen. En het is ook de eerste begroting van de nieuwe coalitie. Maar het is geen begroting waar Wassenaar het komende jaar beter van wordt. Als je goed bestuur wil, dan kan je niet bij deze begroting horen. Wat staat er in: Een paar ambtenaren er bij die voor de lintjes en de belangrijke buitenlanders moeten zorgen, en nog een extra scheut cultuur. En zo weinig “nieuw” beleid dat je er de luie stoel niet eens voor uit komt. Geen enkele ambitie en geen greintje visie.

Erger nog, de coalitie komt met een heel krakkemikkige begroting. En ze is er nog trots op ook. Voor de komende 4 jaar gaat ze akkoord met een tekort van Euro 3 Miljoen. Een tekort dat uit de reserves wordt gehaald. Maar de reserves worden met veel meer verminderd, en wel met Euro 6,5 Miljoen. En daarnaast kost de inflatie ook nog eens Euro 3 Miljoen. Dus het echte tekort is Euro 9,5 Miljoen. En dan moet alles goed gaan.

Dus alles bij elkaar een tekort over de komende 4 jaar van waarschijnlijk meer dan Euro 10 Miljoen. En dat is Euro 400 per Wassenaarder. Als dit zo gaat gebeuren zullen we binnen een paar jaar een forse verhoging van de OZB zien, en bezuinigingen op de sociale uitgaven. En dat willen we niet.

Hart voor Wassenaar heeft twee voorstellen ingediend tijdens het debat. Het ene voorstel houdt in dat we fatsoenlijk over onze reserves besluiten, in plaats van ze zo maar weg te laten lopen omdat we tekorten niet erg vinden. Het tweede voorstel houdt in dat we de tekorten terug brengen naar 0, en zo de reserves niet te grabbel gooien.

Beide voorstellen van de kleinste oppositiepartij zijn door de raad aangenomen. Omdat het na deze begroting gewoon beter moet. En dat bracht de raad weer bij elkaar. Omdat we het toch samen moeten doen voor ons toppie dorp.

En daar is Hart voor Wassenaar weer erg trots op.

Henri Hendrickx
Fractievoorzitter Hart voor Wassenaar. Die van Wassenaar

Tags

BegrotingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top