Skip to content

Hart voor Wassenaar en betere verzorging van groen

16 november 20142 minute read

Wassenaar – Nog even over de begroting. Ik wil daar nog iets over zeggen. Hart voor Wassenaar heeft tijdens het begrotingsdebat voorgesteld om per jaar Euro 300.000 meer uit te geven aan het onderhoud van het groen. Als je door Wassenaar fietst schaam je je er voor hoe onze openbare ruimte, en met name het groen er bij staat. Het veel te weinige onderhoud aan bermen, plantsoenen, bossen, natuurgebieden en groene stukken doet me haast tranen in de ogen bezorgen. Door de jaren heen is het stuk bezuinigd. In vergelijking met veel andere gemeenten wordt in Wassenaar bijna het minst uitgegeven aan onderhoud van openbare ruimtes en groen. In Wassenaar!!!

Dat is er door de jaren zo ingeslopen. Ieder jaar werd er weer een beetje van de begroting af gehaald met de belofte dat het volgend jaar weer omhoog gaat. Maar ja, politiek he. Dat gebeurde dus niet.

Het voorstel van Hart voor Wassenaar werd door de raad niet aangenomen. Eigenlijk onbegrijpelijk. Dus het komende jaar geen begin van verbetering. Volgend jaar gaan we er weer voor. Winst is wel dat het college sympathie had voor de gedachte. Nu nog daden.

Natuurlijk komt de (terechte) vraag: Hoe denkt Hart voor Wassenaar dit te betalen? Hart voor Wassenaar wil de toeristenbelasting verhogen. Wanneer iemand in Wassenaar komt overnachten moet hij/zij nu al een klein bedrag (van minder dan 1 Euro tot iets meer dan 1 Euro). Deze mensen zijn zeer welkom, maar ze moeten wel meer betalen voor de kosten die ze veroorzaken, de extra verkeerslast die ze bezorgen en omdat Wassenaar mooi is. In Den Haag betaal je tenslotte ook Euro 5 per uur parkeren in het Centrum. En als je onze tarieven vergelijkt met die van Scheveningen, Noordwijk en Texel, dan liggen ze daar nog behoorlijk onder.

Hart voor Wassenaar wil Euro 320.000 extra ophalen door toeristen wat meer te laten betalen. En niet de Wassenaarders. En zo het extra onderhoud, waar ook de toeristen van genieten, te bekostigen. De raad kon nog niet wennen aan dit voorstel. Maar volgend jaar wel. En daar is Hart voor Wassenaar trots op.

Henri Hendrickx
Fractievoorzitter Hart voor Wassenaar. Die van Wassenaar

Tags

GroenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top