Skip to content

Fototentoonstelling over WK voor Straatkinderen

20 november 20144 minute read

Wassenaar – Vanaf vandaag is de Street Child World Cup Fototentoonstelling een maand lang te zien bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vandaag (20 november) is de dag van de Rechten van het Kind en Cordaid, partner van de tentoonstelling, wil in het kader van deze dag door middel van deze tentoonstelling extra aandacht vragen voor een vergeten groep kinderen, namelijk straatkinderen. De tentoonstelling was hiervoor onder andere te zien in het Caesar Park Hotel in Rio de Janeiro (hotel waar het Nederlands Elftal verbleef tijdens het WK) en de Amsterdam ArenA.

Eind maart vond in Rio de Janeiro een belangrijk WK plaats, namelijk het WK Voetbal voor Straatkinderen, de Street Child World Cup. Teams uit twintig landen streden om de begeerde eerste plaats in een unieke internationale omgeving. Het WK werd gewonnen door het jongensteam uit Tanzania en bij de meisjes won het Braziliaanse team.

Miljoenen kinderen over de hele wereld leven en werken op straat. Het doel van de Street Child World Cup was om door middel van voetbal de negatieve kijk op deze kinderen wereldwijd te veranderen met onder andere het motto; We are somebody. We zijn iemand.

De fotografen Robin Utrecht en Marco Hofste hebben indrukwekkende foto’s gemaakt tijdens dit WK voor Straatkinderen en deze tentoonstelling was tijdens het WK en nu na het WK op verschillende plekken te zien. Tijdens het WK was de tentoonstelling te zien zijn het Nederlands Consulaat in Sao Paulo en in het Ceasars Park Hotel in Rio (het hotel waar het Nederlands Elftal verbleef).

De tentoonstelling wordt georganiseerd door JaJa Film Productions in samenwerking met Cordaid en materiaal sponsors Vink Kunststoffen en Virupa.

Simone Filippini (CEO Cordaid): “Het WK voetbal voor straatkinderen laat zien dat kinderen door sport belangrijke vaardigheden zoals discipline, leiderschap, samenwerking en doorzettingsvermogen ontwikkelen. Dit geeft hen de kracht om voor zichzelf op te komen en een voorbeeld te zijn voor anderen. Ontzettend belangrijke vaardigheden natuurlijk voor alle kinderen, maar vooral voor kinderen die opgroeien in heel moeilijke omstandigheden. Zo leveren ze een positieve bijdrage aan hun gemeenschap.”

Jamillah van der Hulst van JaJa Film Productions: “Robin en Marco hebben de passie, vriendschap en sportiviteit die te zien was tijdens de Street Child World Cup op een geweldige manier vastgelegd. Deze tentoonstelling laat de kracht van voetbal zien en hoeveel sport kan betekenen voor straatkinderen die tot nu toe weinig kansen hebben gehad. Ik ben er trots op dat de tentoonstelling op zulke mooie lokaties in Nederland te zien is waardoor de inspirerende boodschap van de Street Child World Cup een fantastisch podium krijgt”.

Robin Utrecht weet op een creatieve, bijna abstracte, manier zijn onderwerpen in beeld te brengen. Als fotojournalist is hij allround en covert hij onderwerpen van nieuws tot sport en van portretten tot reportages in binnen en buitenland. Vanaf heb begin van zijn professionele carriere vallen zijn foto’s in de prijzen. tot op heden sleepte hij achtentwintig prijzen binnen in de verschillende categorieën van de Zilveren Camera.

Marco Hofsté maakt redactionele en commerciële fotografie met de nadruk op het menselijke aspect.Hij genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna werkte hij als fotojournalist voor diverse kranten en persbureaus. Nu richt hij zich vooral op portretten en redactionele fotografie. Hij heeft verschillende nominaties en prijzen op zijn naam bij de Zilveren Camera en heeft de GPD persprijs gewonnen.

Cordaid is een katholieke ontwikkelingsorganisatie. Het hoofdkantoor zit in Den Haag. Cordaid werkt al een eeuw aan het bestrijden van armoede en uitsluiting in ’s werelds meest kwetsbare samenlevingen en conflictgebieden. Cordaid is stichtend lid van Caritas Internationalis en CIDSE. In Nederland worden we gesteund door 324.000 donateurs. Samen bouwen wij aan een rechtvaardige wereld waarin ieder mens telt en waarin we de rijkdommen delen die de aarde ons geeft.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top