Skip to content

Dames 1 en Heren 1 WZK Waterpolo boeken winst

24 november 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 tegen De Vliet 1. De eerste twee patjes gingen gelijk op. Beide teams speelden wat slordig. WZK werd in het derde part de baas en vloog over de tegenstander heen, mede door coach Fabian vd Berg. Ivon Hensen en Anouk Noordervliet wisten een aantal ballen op mooie wijze in het net te gooien en brachten de score op 8-2. In het vierde part gingen de WZK-dames op dezelfde wijze door en stond het 5 seconden voor tijd 10-2. Het was keepster Annika den Dulk die de wedstrijd op spectaculaire wijze af wist te sluiten met een onbedoelde taterbal van 18 meter en daarmee bracht zij de eindstand op 11-2.

Voor heren 1 stond de thuiswedstrijd tegen de Dolfijn op het programma. WZK kwam al snel op voorsprong door topscoorder Patrick van Eijk, maar de gasten bleven in de 1e periode WZK goed volgen. Na de gelijkmaker uit een strafworp was het Toon de Groot die WZK op voorsprong zette. De Dolfijn kwam echter terug maar Toon, topscoorder van de avond, wist de 5-4 te maken. In de tweede periode een zelfde spelbeeld, wederom een scorende Toon (uiteindelijk 6x) en WZK die aan het einde van de periode de voorsprong iets vergrootte. Meteen in de 3e periode kwam WZK door Roderic op 9-6 en door Toon zelfs op 10-6. De wedstrijd leek beslist, echter de Amsterdammers mochten toch weer terugkomen in de wedstrijd tot 10-9 aan het begin van de laatste periode. Fabian van den Berg en Menno de Jong zetten de 12-9 op het scorebord. Het was een nette overwinning tegen goede ploeg.

WZK Heren 2 mocht deze week tegen PSV 3 spelen. De heren wisten dat dit kansen ging opleveren. WZK begon sterk aan de wedstrijd en kwam ook op voorsprong, wellicht toch tot frustratie van de wat oudere en ervaren ploeg uit Eindhoven. WZK liep hierdoor uit tot een 11-4 voorsprong. Hierna werd het spel ineens ongeïnspireerd en werden kansen niet meer afgemaakt. PSV kon nog vier keer alleen doorkomen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar, uiteindelijk werd het 12-8
en telt dus vooral het resultaat.

Meisjes B speelde een sterke wedstrijd tegen een veel hoger geplaatst team. De meiden speelden sterk met elkaar en wisten elkaar geregeld goed te vinden. Helaas wisten niet alle ballen het net te raken, wat de tegenstander wel lukte en er daardoor met de winst vandoor ging.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top