Skip to content

Meijendelloop 29 november 2014: WZK Tri-team legt 150 kilometer af

1 december 20143 minute read

Wassenaar – Je moet er wel wat voor over hebben: de wekker op 06.00 uur op zo’n zaterdagmorgen dat het nog zo koud , donker en stil is dat je je liefst nog even zou willen omdraaien voordat je dan uiteindelijk toch maar op staat, om te doen wat je je had voorgenomen: geheel vrijwillig 25 kilometer gaan rennen door het prachtige Meijendel.

Al vroeg verzamelden de Tri-team lopers met een delegatie van 6 dapperen, in de paardenstal (overigens helemaal keurig schoongemaakt voor de gelegenheid) bij Boerderij Meijendel. Hier werden de lopers nog even lekker warm gehouden, zonder daarvoor in beweging te moeten komen. Een warme kop koffie of thee werd geschonken, waarna we er dan toch aan moesten geloven: klokslag 8.00 vertrokken we, tussen 240 lopers die de heuvels van Meijendel zouden gaan bedwingen.

Ook al lopen de Tri-teamers hier regelmatig tijdens een training, om dit bij het ochtendgloren te doen, daarbij getrakteerd op een prachtige lucht met een oranje gloed, is toch een heel bijzondere belevenis. De route voerde langs prachtige vergezichten waar dankzij het heldere weer volop van kon worden genoten. Eerst naar de Wassenaarse Slag, waar het niet al te lastig was. Daarna terug in de richting van Scheveningen, maar eerst via de Ganzenhoek met de ons wel bekende, maar te vrezen klim er in. Het was niet de enige die we moesten bedwingen, vanaf dat moment ging er geen 50 meter voorbij of het was weer heuvel op. Gelukkig, zeggen wij dan altijd maar, mag je daarna ook weer naar beneden. Maar met het toenemende aantal kilometers, kwam ook de vermoeidheid in de benen, daar ontkomt niemand aan. Vlak voordat Scheveningen met de watertoren werd bereikt, moest er nog menige klim overwonnen worden en werden de lopers ook nog op een venijnige oostenwind getrakteerd. Via een off the road paadje kond men dan weer wat luwte vinden en bracht de route ons via de Waalsdorpervlakte terug naar de boerderij. Voor de een was het een makkelijker opgaaf dan voor de ander, maar voor niemand ging het zonder de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen gepaard!

De Tri-teamers Ruud van Stiphout en Hans Zelen liepen voor het eerst deze pittige afstand en brachten het er zeer goed van af. Zij liepen naar een zeer verdienstelijke tijd van 2.03.15. Enkele minuten later was het Wil Grim die ook voor de eerste maal deze afstand bedwong in wedstrijdverband en finishte in een knappe tijd van 2.06.56. Trainster Henny de Kievit dwong respect af bij al haar pupillen door nog heel fris te finishen in 2.12.53. Tineke Haitsma kon haar tempo na 10 kilometer niet meer bijbenen maar was heel tevreden met haar 2.16.10. George Hagenbeek heeft de Meijendelloop 2014 volbracht in een tijd van 2.37.56. Bij elkaar hebben zij namens Tri-team toch maar mooi 150 kilometer afgelegd! In de boerderij werden de lopers voorzien van een welverdiende kop koffie met appeltaart en kon een prachtig loopshirt in ontvangst worden genomen. Zes Tri-teamers tijdens deze perfect georganiseerde , zesde Meijendelloop , wat zal dat volgend jaar brengen….

Wil je onder deskundige begeleiding in een gezellige groep trainen, en je eigen (wellicht iets minder ver reikende) hardloopdoelen nastreven? Kom dan voor enkele proeftrainingen naar de clubruimte van WZK bij het Sterrenbad op dinsdag- of donderdagavond, waar wij vanaf 19.00 uur trainen. Beginners welkom! Kijk op www.wzk.nl/tri-team voor meer informatie.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top