Skip to content

Oprichter studentenbedrijf te gast bij Midvliet

2 december 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 7 december om 12:30 uur is Arun Sardjoe te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Arun is derdejaars student International Business Studies op het ROC Mondriaan Den Haag. Afgelopen schooljaar hebben hij en vijf medestudenten een studentenbedrijf opgericht, genaamd Chartoos. Arun vervult de rol van marketing- en communicatiemanager.

Wat hen onderscheidt van alle andere studentenbedrijven is dat zij een non-profit bedrijf zijn dat zich inzet voor educatie in Cambodja. Zij doen dit geheel op hun eigen manier. Met hun eigen Jong Ondernemen non-profit studentenbedrijf genaamd Chartoos proberen zij in samenwerking met de stichting Wilde Ganzen zoveel mogelijk geld te verdienen om in het Cambodjaanse dorp Pong Teak in de Battambang regio de primaire faciliteiten op te zetten voor educatie. Momenteel is er een project aan de gang dat het bouwen van een schoolgebouw realiseert. Hulp is hard nodig, want educatie is in dit deel van Cambodja erg achtergesteld.

Chartoos wat een samenstelling van charity en tattoo is word gerund door zes gedreven studenten die met hun non-profit studentenbedrijf financiële steun willen bieden aan ontwikkelingshulp. Zij doen dit door plak tatoeages te verkopen met verschillende ontwerpen die gerelateerd zijn aan ontwikkelingshulp voor een minimale prijs van € 0,50 per tatoeage. Uiteraard kan boven de verkoopprijs nog een extra donatie gedaan worden.

Chartoos houdt in de regio verschillende verkoopevenementen, waarbij zij mensen de gelegenheid geven om hun product te kopen en eventueel een donatie te doen. Via social media houden zij hun volgers up to date over hun verkoopevenementen en de laatste ontwikkelingen rond het project in Cambodja.

Op zondag 7 december om 12:30 uur hoor je meer over dit studentenbedrijf als Arun Sardjoe met zijn medestudenten naar de studio komt om meer te vertellen over Chartoos.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top