Skip to content

Dubbelexpositie Joost Verhagen in Wassenaar

8 december 20142 minute read

Wassenaar – Momenteel wordt op twee locaties tot en met 15 januari 2015 in Wassenaar werk geëxposeerd van de in maart 2013 overleden kunstenaar Joost Verhagen. Joost wordt gekenmerkt als een virtuoos schilder met een geheel eigen stijl, die velen heeft geïnspireerd. Bij het aanschouwen van zijn werk maakt men kennis met een fascinerende binnenwereld en het plezier waarmee de werken zijn gemaakt. De kunst van Joost Verhagen communiceert, het is verstilde energie die straalt, in de hoop dat de mensen die zijn werk bekijken ervan zullen genieten.

De schilderijen van Joost Verhagen zijn figuratief, echter niet in de klassieke zin. Voor Joost was met name het schilderen van ruimte – liefst lege ruimte – de grote uitdaging. Een vrijwel onmogelijke opgave. Lege ruimte is continue en wisselend gevuld met potentie, gevoelens, indrukken, ideeën…. Hij heeft dat op weergaloze wijze weten te vertalen.

Hervormd Licht in de Messiaskerk
Expliciet is voor de kerstperiode het thema LICHT gekozen voor de expositie in de Messiaskerk in Wassenaar. Met dit gegeven heeft Joost in zijn werk steeds gespeeld. Getoond wordt een aantal schilderijen uit de serie ‘Hervormd Licht’ die oorspronkelijk uit 13 werken bestond. De schilderijen zijn geïnspireerd op het invallende licht van de Hooglandse Kerk in Leiden. De gelaagdheid, kracht en energie die deze schilderijen uitstralen getuigen van een Kenner, een kunstenaar die kan en wil beroeren, die een mysterie zichtbaar maakt. Daarnaast zijn schilderijen te zien waarin ‘licht’ een belangrijke rol speelt waaronder: Malieveld 2, Dutch Delight , The Passenger en De onbegrijpelijke mathematische precisie van de getijdenbeweging aan de Wassenaarse Slag,

Hollands Spoor bij Graafstal Optiek
Frans Graafstal heeft een eigenzinnige smaak. Voor zijn winkel in de Langstraat heeft hij uit het oeuvre van Joost een keuze gemaakt die past bij zijn stijl: ‘out of the box’. Getoond wordt aldaar het bekende vierluik “Hollands Spoor’, alsmede drie fascinerende drieluiken en het sprankelende vierluik ‘Burgemeester van der Werffpark’.

Openingstijden: Messiaskerk Zijllaan 57, Wassenaar: iedere zondag van 9.00-12.00 uur. Voor meer openingstijden: www.pkn-wassenaar.nl/agenda/ Graafstal Optiek Langstraat 129-131, Wassenaar: dinsdag t/m vrijdag: 9.00-17.30 uur, zaterdag: 9.00-17.00 uur.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top