Skip to content

Koen Slootweg in Star Class Hasselt

18 december 20142 minute read

Wassenaar – In het weekend van 5/6/7 december 2014 werd de tweede Star Class wedstrijd in het shorttrack verreden in Hasselt(België). Koen had het voornemen om de wedstrijd beter te rijden als in Dresden.

Het inrijden voelde goed, op naar de start van de 1500m. De eerste 2 ritten gingen redelijk, maar meer als de B-finale zat er niet in, de benen wilde niet wat het hoofd wilde. Die B-finale ging best goed, alles wat het shorttrack maakt zat er in, vooral het tactisch rijden maakt het spannend. Samen met een tegenstander reed hij in de laatste ronde de rest los, in de laatste bocht haalde Koen binnendoor in en passeerde als eerste de finish. En ja hoor, de scheidrechters hadden iets gezien, deelde een penalty uit aan Koen. Niet terecht, want hij had correct ingehaald, aldus Koen. Geen finalepunten. Dit was een flinke domper, nauwelijks tijd om te balen, want de volgende dag stond de 500m op het programma.

Deze afstand ging alles behalve vlekkeloos, waar Koen zelf geen invloed op had. De eerste rit ging goed, totdat er in de derde ronde(van de 4,5) eentje onderuit ging, deze stond niet snel genoeg op, dus werd er afgefloten en moet er opnieuw gestart worden. Bij een herstart schaats je geen goede tijd meer om een goede startpositie te hebben in de volgende rit, Koen kwam deze rit als tweede over de finish. In de volgende rit zat het ook niet mee. Zijn startpositie was op vier, dat is niet gunstig en dan werd er bij de start ook nog 2x voor het topblok gevallen, dan word er afgefloten en herstart. Na 3x starten waren ze goed weg, Koen kon volgen en kwam als derde over de finish. Wat uiteindelijk een C-finale opleverde. Hierna kon Koen zich opmaken voor de 1000m. Die ging niet eens zo slecht, behaalde de B-finale. Deze finale hoefde Koen niet te rijden, hij was de enige deelnemer. De scheidsrechters hadden in de ritten ervoor zoveel penalty’s uitgedeeld, dat er geen tegenstanders waren. Na drie dagen schaatsen werd het een tiende plaats in het eindklassement. Het was niet zijn weekend geworden, hij had graag anders gewild, laat hij weten. Kijk op www.koenslootweg.nl wie mij steunt om mijn droom waar te maken, o.a. Marco’s Tweewielers.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top