Skip to content

Digitaal portaal voor patiënten uitgebreid

19 december 20142 minute read

Wassenaar – Het digitaal patiëntportaal van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is uitgebreid. Vanaf 1 januari 2015 kunnen patiënten van het LUMC nu ook via een e-consult vragen stellen aan het behandelend team. Het digitale portaal voor patiënten geeft ook inzicht in het medisch dossier.

Het e-consult is er voor niet-spoedeisende vragen, tussen de controles door. Zo blijft er tijdens de afspraak bij de dokter meer tijd over voor andere zaken. Fred Boer, programmamanager van het project Vernieuwing Zorg, is blij met de digitale mogelijkheden :”We hebben dit samen met patiënten en artsen ontwikkeld. Ik verwacht dat het portaal de patiënt meer regie en betrokkenheid bij zijn zorg geeft”.

Via het digitaal portaal hebben patiënten inzicht in labuitslagen en kunnen patiënten online afspraken maken of wijzigen. Ook brieven van de behandelaar aan de huisarts of een verwijzing naar een andere specialist zijn in dit digitale portaal terug te vinden. Sommige afdelingen vragen patiënten om voorafgaand aan een ziekenhuisbezoek online een vragenlijst in te vullen, zodat de arts de uitkomsten tijdens dat bezoek kan meenemen.

Door het gebruik van DigiD is de veiligheid van de medische gegevens zo goed als mogelijk gewaarborgd. Het LUMC heeft een korte film gemaakt over de voordelen van het LUMC-patiëntportaal. Dat kunt u bekijken op het Youtube kanaal van het LUMC.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top