Skip to content

Nieuwjaarsconcert Excelsior: van Rossini tot Don Gillis

29 december 20142 minute read

Wassenaar – Traditiegetrouw start Muziekvereniging Excelsior het nieuwe jaar met het Nieuwjaarsconcert. Net als vorig jaar wordt zowel typische nieuwjaarsmuziek ten gehore gebracht, als een aantal andere werken. Strauss ontbreekt dus zeker niet in het programma. Maar u kunt ook genieten van het welbekende La Gazza Ladra van Rossini of het veelzijdige ‘Symphony 5 ½’ van Don Gillis. Verder blijken keukenspullen voor bijzondere geluiden te zorgen en is de Florentiner mars dit jaar een tikkie anders.

In plaats van de traditionele solist is dit jaar gekozen voor een optreden met orkest van het semi-professionele saxofoonkwartet “Met Maten”. Dit kwartet, waarin een lid van Excelsior speelt, zal ook zelfstandig een stuk uitvoeren.

Wilt u de muziek, de saxofoon in zijn verschillende gedaantes en de verhalen achter de muziek horen? Kom dan naar het Nieuwjaarsconcert van Excelsior en proost mee op het nieuwe muzikale jaar. Het concert vindt plaats op zondag 11 januari 2015 in Cultureel Centrum De Warenar aan de Kerkstraat 75. De aanvang is om 14.00 uur, de zaal gaat om 13.30 uur open. Kaarten à 12,50 euro (inclusief een glas bubbels) zijn vooraf te koop bij Boekhandel De Kler in de Langstraat of te bestellen bij de penningmeester: penningmeester@excelsiorwassenaar.nl. Kaarten zijn op de dag zelf ook aan de zaal verkrijgbaar, maar de kans bestaat dat er dan geen kaarten meer beschikbaar zijn, dus wilt u het nieuwe jaar muzikaal met Excelsior starten, reserveer dan vooraf uw kaartje!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top