Blauw-Zwart verliest sleutelwedstrijd tegen Woubrugge

24 februari 20144 minute read

Wassenaar – Bij winst zou de formatie van sponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen zich vaster kunnen nestelen in de subtop van de 4e klasse met kans op een eventuele periodetitel en Woubrugge op 1 punt naderen. Voetbal blijft onvoorspelbaar. Hoe kan een eerste helft zo verschillen met een tweede helft? Dat maakt het spelletje ook zo aantrekkelijk, behalve als je aan het eind van de wedstrijd met lege handen staat.

Blauw-Zwart schoot direct vanaf het eerste fluitsignaal sterk uit de startblokken met de zon en wind in de rug en heeft Woubrugge in de eerste helft geen kans gegund. Blauw-Zwart keeper Sander Koewé heeft niet meer dan 10 keer de bal in zijn handen gehad en moest maar 1 maal echt handelend optreden. Aan het einde van de eerste helft ranselde hij de bal de bal magnifiek uit de bovenhoek.

Adriaan Westgeest en Stuart Hooymans vonden elkaar op de linkerkant goed en Ferdi de la Rie was op rechts weer een plaaggeest voor zijn directe tegenstander. De kansen op een doelpunt voor de UTS Abbink Logistiek & UTS van der Geest Verhuizingen formatie stapelden zich op, hetgeen resulteerde in de 1-0 na een pass van Stuart op Ferdi die laag inschoot. De keeper kreeg de bal niet onder controle zodat de rebound voor de voeten van Adrian Koziel belandde die beheerst inschoot: 1-0. De supporters gingen er weer echt voor zitten. Blauw-Zwart speelde agressief en attractief voetbal en de spelers wisten elkaar goed te vinden. Ze waren net een stapje eerder bij de bal dan de Woubrugge spelers in alle linies. De verdediging stond goed.

Blauw-Zwart creëerde een paar mooie kansen: Sammy Ruygrok die een vrije doorloop forceerde, maar net niet scoorde, en een schot van Adriaan dat maar net door de Woubrugge keeper gestopt werd.

Adriaan breekt door en wordt onreglementair gestopt hetgeen de Woubrugge speler een gele kaart opleverde. De vrije trap van Jasper ging net naast. Na nog een paar kansen van onder meer Piet Zweegers, veroverde Stuart Hooymans de bal en krulde zijn voorzet op het hoofd van Adrian die prachtig inkopte, naar het leek in buitenspel positie, maar de laatste man van Woubrugge stapte net te laat naar voren: 2-0! Kort na de eerder genoemde prachtig gestopte bal van Blauw-Zwart keeper Sander floot de scheidsrechter voor rust.

In de rust sprak uw verslaggever met wat supporters over de afloop van deze wedstrijd. Toch in een beetje euforische stemming, dit kan toch niet meer fout gaan? Wat oudere Blauw-Zwart supporters bleven sceptisch: “Als ze het maar volhouden”.

De tweede helft speelde de UTS Abbink Logistiek & UTS van der Geest Verhuizingen formatie tegen de wind en steeds lager zakkende zon in, wat ook niet echt lekker is voor een keeper. Wat zich eigenlijk al aanmeldde aan het einde van de eerste helft zette zich voort in de tweede helft, Blauw-Zwart liet zich meer en meer het kaas van het brood eten en conditioneel werd het ook wat minder. Woubrugge rook zijn kans en liet het er niet bij zitten. Ze trokken furieus ten aanval en zetten Blauw-Zwart onder druk. Blauw-Zwart stelde er eigenlijk niet veel meer tegenover, Woubrugge wisselde een speler en gooide er nog een schepje bovenop, hetgeen resulteerde in 2-1 door geklungel in de Blauw-Zwart achterhoede. Inmiddels was een moe gestreden Stuart gewisseld voor Maarten van der Flier die bij zijn eerste actie al direct 1 van zijn strakke voorzetten afleverde waar spits Adrian zich duidelijk op verkeek. De 2-2 diende zich aan doordat de ingeschoten bal via de keeper Sander in het doel verdween. Uit een vrije trap vanaf de buitenkant krulde een Woubrugge speler de bal richting doel. Door door iedereen inclusief de keeper verkeerd beoordeeld en onaangeroerd verdween de bal in het doel: 2-3.

Tja, het werd ook nog 2-4 via een gegunde vrije doorloop van een Woubrugge speler, de organisatie bij Blauw-Zwart was helemaal weg. De wissels Ferdi voor Boy Houtman en Adriaan voor Rick Hoogenboom mochten helaas niet meer baten.