Blauw-Zwart vergeet te winnen

16 maart 20142 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft de opgaande lijn niet vast weten te houden. Na de fraaie 2-4 overwinning verleden week op Warmunda werd het ditmaal een teleurstellend gelijkspel tegen Haagse Hout.

Na het vroege (14.55 uur) beginsignaal van scheidrechter Verhoef bracht de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie de door Bella Servicebedrijf geschonken bal aan het rollen. Al in de 2e minuut zorgden de Blauwen voor gevaar. Ferdy de la Rie kapte zijn man fraai uit en schooty hard op doel. Met uiterste krachtsinspanning kon Haagse Hout doelman Tyssen zijn vingers nog tegen de bal zetten en zo een vroeg doelpunt voorkomen. Het bleek uitstel van executie, want 5 minuten later ging diezelfde doelman gruwelijk in de fout door de bal in de voeten van Adrian Koziel te plaatsen, die Ferdy in stelling bracht. Ditmaal was de knal van de linkerspits onhoudbaar: 1-0.

Na deze treffer kroop Haagse Hout uit zijn schulp en moest Blauw-Zwart keeper Mike Zonneveld een paar keer handelend optreden. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de bezoekers in de 24e minuut op gelijke hoogte kwamen. Een hoge voorzet werd door aanvoerder Ferdy (what’s in a name?) Bauman knap ingekopt (1-1).

Vlak voor de rust leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen. Ferdy (die van Blauw-Zwart dus) legde de bal panklaar neer voor Guy van Vliet. Die haalde verschrikkelijk hard uit maar zag, tot teleurstelling van alles wat Blauw-Zwart een goed hart toedraagt, hoe de kruising de bal stopte.

De tweede helft was van een beduidend minder niveau. Hier duurde tot de 30e minuut voordat de eerste vermeldenswaardige actie plaats vond. Dit maal was het Haagse Hout dat de kwaliteit van de lat boven Mike testte.

Even later speelde zich een hachelijke situatie voor het doel van de gasten af, maar de Blauw-Zwarters kwam in die scrimmage steeds een teentje te kort om de bal in het doel te werken. Het slotakkoord van de wedstrijd was weer voor Haagse Hout. Uit een corner leek het 1-2 te worden, maar met een mooie reflex wist Mike dat te voorkomen.

De 1-1 eindstand was derhalve een terechte, maar voor beide partijen onbevredigende uitslag. Om nog een rolletje van betekenis te kunnen spelen voor de periodetitel zal de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade de overige wedstrijden allemaal moeten winnen. Daar kan volgende week tegen SVOW een begin mee gemaakt worden.