Skip to content

Bevers en welpen hebben scoutingweekend

8 juli 20142 minute read

Wassenaar – De bevers (meisjes en jongens van 5 tot en met 7 jaar) en de welpen (meisjes en jongens van 7 tot en met 11 jaar) van scoutinggroep van Wassenaer van Obdam (vWvO)hebben in het weekend van 28 en 29 juni scoutingweekend gehad. De bevers sliepen een nachtje op scouting en hadden een spannend weekend op een onbewoond eiland.

De Kano’s waarmee de bevers op het onbewoonde eiland waren aangekomen waren na de limonadepauze ineens verdwenen. Er zat dus niets anders op dan zelf voor eten en een slaapplaats te zorgen. ‘S avonds aten de bevers zelfgemaakte pizza en natuurlijk kon een kampvuur ook niet ontbreken. De volgende ochtend liepen de bevers een speurtocht over het onbewoonde eiland op zoek naar de kano’s , gelukkig werden deze gevonden zodat de bevers weer terug naar het clubhuis konden varen waar hun ouders al stonden te wachten.

De welpen waren datzelfde weekend op bezoek bij de zeeverkenners (meisjes en jongens van 11 tot en met 17 jaar) op de kaag. Overdag deden de welpen verschillende spelletjes op en rond het water en natuurlijk mochten de welpen ook met de zeeverkenners meezeilen. ‘S avonds sliepen de welpen op De Eendracht. De Eendracht is een 25 meter lange motortjalk die in het zomerseizoen dienst doet als drijvend clubhuis van de zeeverkenners. De volgende ochtend werd er gezwommen en gevaren met de Eendracht. Maar aan alle leuke dingen komt een eind want het weekend liep ten einde. Benieuwd en/of enthousiast geworden van deze verhalen? Kijk op www.vwvo.nl voor meer informatie over scouting vWvO, mail kan ook: info@vwvo.nl

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top