Blauw-Zwart laat winst uit handen glippen

8 september 20143 minute read

Wassenaar – Lang heeft het er naar uitgezien dat Blauw-Zwart in de eerste competitiewedstrijd de winst zou pakken. Tot diep in de blessuretijd koesterde de thuisploeg een 2-1 voorsprong tegen VVSB. Een onnodige dekkingsfout zorgde er echter voor dat de Noordwijkerhouters toch nog met een punt naar huis gingen.

De verwachtingen waren hoog gespannen, deze zaterdagmiddag. Immers, de sterk verjongde ploeg onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jos van der Helm had het in de voorbereidingswedstrijden leuk gedaan. Weliswaar met wisselend resultaat, maar in die wedstrijden was te zien dat er veel voetballend vermogen in het door UTS Abbink & UTS Van der Geest Verhuizingen gesponsorde team zit. Zoals gezegd, een ploeg met veel jonkies. Wat te zeggen van Mike Zonneveld (19 jaar), Tom van den IJssel (20), Nick Laponder (17), Dario Ditmar (19), Stuart Hooymans (19) of Bryan van den Barselaar (16!). Als het waar is dat de jeugd de toekomst heeft, zit het bij Blauw-Zwart wel goed.

Dan nu de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor VVSB. Het was een vrije trap recht voor het doel van keeper Mike Zonneveld, op de rand van het strafschopgebied. Tot opluchting van de Blauwen werd de bal hoog over het doel geschoten. Na ruim een kwartier was het aan Blauw-Zwart om gevaarlijk te worden. De achterhoede van VVSB verspeelde de bal op knullige wijze aan Adrian Koziel en de Poolse spits wist wel raad met dit buitenkansje. Uit een moeilijke hoek wist hij keeper Frank Immerzeel te verschalken: 1-0, en dat was zeker verdiend. Heel erg lang konden de gastheren niet van deze voorsprong genieten, want na een vermeende overtreding van Lars Leget besloot scheidsrechter De Jong de bal op de stip te leggen. Doelman Mike was zeer dicht bij een heldhaftige redding, maar de bal verdween toch in het doel.
Voor de rust werd er, ondanks enkele pogingen van beide ploegen, niet meer gescoord.

De tweede helft begon hoopgevend voor Blauw-Zwart. Youngster Bryan kreeg de bal cadeau van een VVSBer en dankbaar profiteerde de blonde vleugelspeler van dit presentje (2-1). Even later moest Mike al zijn talenten inzetten bij en hard schot van VVSB. Met een magnifieke reflex ranselde hij de bal uit zijn doel en behoedde zijn ploeg zo voor een 2e tegentreffer.

Blauw-Zwart nam nu het heft in handen en drong VVSB ver terug op eigen helft. Er ontstonden kansen, maar de afwerking liet helaas te wensen over. Stuart legde met een weergaloze actie twee tegenstanders in de luren, maar ook dit stierf in schoonheid. Naarmate de tijd vorderde rekende iedereen er op dat de voorsprong over de streep getrokken zou worden. Maar het venijn zat in de staart. In de 48e minuut zag de Blauwe verdediging een tegenstander over het hoofd en dat betekende 2-2. Het had nog goed kunnen aflopen als Adrian een prachtige voorzet van Stuart had binnengeknikt, maar de doelman wist de bal te keren. Dit was meteen het laatste wapenfeit in deze wedstijd.

Ondanks dat de toeschouwers een leuke wedstrijd hadden gezien gingen ze toch met een katterig gevoel huiswaarts. Er had immers veel meer ingezeten dan een puntendeling voor de UTS Van der Geest & UTS Abbnk formatie.

Volgende week de uitwedstrijd tegen KSD Marine. Een onbekende tegenstander voor Blauw-Zwart, maar met dezelfde instelling als afgelopen zaterdag kan er een goed resultaat behaald worden.