Skip to content

WZK Waterpolo: Heren 1 en Dames 1 starten competitie goed

6 oktober 20143 minute read

Wassenaar – Met de versterkingen wil trainer/coach/keeper Martin Nederlof meedoen om het kampioenschap met Heren 1. Na de gewonnen eerste competitiewedstrijd (3-11) vorig weekeinde in Rosmalen moest WZK 1 dit weekeind thuis tegen de Meer 1 spelen.

De verwachtingen waren hoog gespannen, echter de Meer nam brutaal een 1-0 en 2-1 voorsprong. Toch was de stand aan het einde van de eerste periode 5-2 in het voordeel van WZK 1, o.a. omdat Fabian vd Berg en Rémon de Jong beiden twee keer wisten te scoren. In de tweede en derde periode had WZK het aanzienlijk zwaarder, o.a. doordat er wat gemak in de ploeg sloop na de eerste periode. Het was zelfs keeper Martin die door het stoppen van een strafworp in de tweede periode voorkwam dat WZK die periode niet wist te winnen, 2-1 voor WZK. Ook in de derde periode wist WZK nog niet echt door te drukken, o.a. omdat de Meer een paar maal een man meer goed wist uit te spelen. Deze periode wist WZK ook maar met een doelpunt verschil te winnen, 5-4. De eindstand was dan ook op basis van de hele wedstrijd volkomen terecht: 17-9 in het voordeel van WZK 1.

Dames 1
Dames 1 speelde tegen ZDHC. Vrij snel wist Ivon Hensen te scoren vanuit een manmeersituatie. De wedstrijd verliep zoals WZK dat bepaalde, er werd goed gezwommen. Aan het eind van de eerste periode stond het al 4-1. De dames van WZK wisten het goede spel onder controle te houden en zo met doelpunten van o.a. Margriet Spek en uitblinkster Ivon de voorsprong te vergroten. Enkel de laatste periode was wat zwak, maar Anouk Noordervliet weet met een mooi doelpunt op het laatste moment de 9-3 te scoren. Dames 1 ligt op koers in de 2e klasse.

Heren 2
Heren 2 weet dat het net als vorig seizoen een zware competitie tegemoet gaat, waarin het zal vechten tegen degradatie. Na de 12-4 nederlaag vorige week in en tegen Katwijk, waren de Heren deze week kansloos tegen titelkandidaat Widex GZC Donk 4. Er werd met 16-6 verloren, na een 10-0 achterstand. Volgende week uit tegen SVH 3, vorig jaar een nipte nederlaag, hier liggen wellicht de eerste kansen.

De meisjes
De meisjes van WZK hadden een minder gezellige wedstrijd. Er werd goed gestreden, maar de speelsters lagen niet altijd op één lijn met de wedstrijdleiding. De meisjes wisten hun kracht helaas niet om te zetten naar winst. Volgende week nieuwe kansen.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top