Skip to content

WZK Heren 1 haalt flink uit!

13 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag speelde heren 1 van WZK zijn tweede uitwedstrijd van het seizoen in Hilversum tegen HCZ de Robben, een grote naam in de waterpolowereld. Na een goede voorbereiding afgelopen week waren de verwachtingen hoog gespannen.

De sterkte van de tegenstander was nog lastig inschatten. In het eerste part van de wedstrijd liep het meteen goed bij de heren. De thuisploeg wist wel veel op het doel te schieten, maar bijna allemaal schoten vanuit de zone welke voor Martin Nederlof makkelijk te pareren waren. WZK wist zelf er en paar keer goed uit te komen en won dit part duidelijk met 4-1. Het tweede part daarentegen liep daarentegen stroef en WZK kon geen potten breken. De periode eindigde in 2-2. Echter de laatste twee perioden stelde WZK orde op zaken. De gasten lieten duidelijk zien waarom zij tot de top van de tweede klasse behoren en de tegenstander ontspoorde puur uit frustratie/machteloosheid. Dat resulteerde in 8 uitsluitingen en twee strafworpen tegen HZC de Robben en WZK kon er lustig op los scoren. Met enkele fraaie en snelle uitbraken, maar ook mooi en slim uitgespeelde spelsituaties won WZK deze partjes met respectievelijk 4-0 en 5-0. Hierdoor eindige de wedstrijd in een 15-3 overwinning voor WZK Heren 1. Uiteraard waren er ook belangrijke leermomenten in deze wedstrijd, want het aantal uitsluitingen was bij WZK te hoog en ook het uitspelen van de man-meer situatie liep niet altijd even goed. De komende drie weken kan WZK hieraan werken, want de volgende wedstrijd is pas weer op 1 november om 19.55 uur in het Sterrenbad tegen het sterke ZV Utrecht 1. Dit beloofd een topper te worden in de 2e klasse, dus zorg dat je er dan bij bent!

Heren 2
WZK Heren 2 moest op bezoek bij SVH 3 in Rotterdam. Vooraf wisten de heren dat hier wellicht wat mogelijkheden lagen, echter blessures en een zieke, betekende niet op volle sterkte naar Rotterdam. Uiteraard ging Heren 2 vol voor een goed resultaat, maar kon helaas de punten niet mee naar huis nemen. Een 8-6 nederlaag laat ook zien dat de heren niet kansloos waren, echter de trainingsopkomst en -intensiteit zal bij de heren omhoog moeten om te zorgen voor handhaving!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top