Handbal vereniging Olympia’72 sluit eerste helft veldseizoen goed af

20 oktober 20143 minute read

Wassenaar – Op zondag 19 oktober heeft Olympia’72 de eerste helft van het veldseizoen goed afgesloten met de volgende wedstrijden: Dame senioren 1 speelde thuis tegen H.V.V.’70 uit voorschoten. Na een gelijk opgaande eerste helft 9-9 gaf de tweede helft meer spanning. Wisselend dan nam Olympia’72 het voortouw en dan de tegenstander weer H.V.V.’70. Dit regelmatig gehavende team (veel blessures) heeft de eerste helft toch met een goede middenmoot plaats afgesloten en gaan met goede moed naar de zaalcompetitie.

Ook speelde de Dames C-jeugd thuis tegen Northa uit Noordwijkerhout, de meisjes van Olympia’72 pakte het gelijk goed aan en dit leidde
tot een ruststand van 14-5 in het voordeel van Olympia. Na de rust gaven de meisjes gas en liepen uit naar 30-7 winst. Deze groep is bezig zich goed te ontwikkelen en gaan mee in de doelstelling van het bestuur om het niveau en de intensiteit binnen de vereniging te verhogen. Ze gaan meedoen aan een talenten ontwikkeling via het Nederlands Handbalverbond en gaan daarna ook nog meer trainen. Denk je dit lijkt mij ook wel wat, kom gerust meetrainen want we hebben in de breedte nog wat meisjes nodig. Trainen van 18.00- 19.00 uur in de sporthal de “Schulpwei”.

Als laatste in dit inhaal weekend moesten de heren senioren uit spelen tegen E.H.C. uit Leidschendam. De wedstrijd begon iets later omdat de aangewezen scheidsrechter geblesseerd raakte tijdens de warming – up, gezocht werd naar een vervanger en gelukkig liep er iemand rond die bevoegd was om deze wedstrijd te fluiten. E.H.C. een ervaren ploeg die gelijk Olympia’72 onder druk zetten en liepen dan ook uit naar 4-1 in het voordeel van de mannen uit Leidschendam. Na enkele aanpassingen gedaan te hebben verdedigend kon Olympia zich richten op hun sterke punt de omschakeling van verdediging naar aanval (break-out) dit resulteerde in een 9-9 ruststand. Nadat er in de rust enkele tactische omzettingen waren gedaan ging het bij Olympia beter lopen, vanuit een goede verdediging en een Keeper (Alex) die de ene goede break-out na de anderen gooide op afwisselend Danny of Jesse liep Olympia’72 uit naar 3 a’ 4 doelpunten in hun voordeel. De wedstrijd werd uitgespeeld en dit resulteerde in een 15-21 overwinning voor de heren van Olympia’72, deze overwinning zorgt er ook voor dat de heren mee
blijven doen voor het kampioenschap in de klasse.

Aanvang zaalcompetitie Handbalvereniging Olympia’72
Op zondag 26 oktober begint de zaalcompetitie voor de handballers van Olympia’72, voor het wedstrijdschema kunt u terecht op de website: www.hvolympia72.nl

Ook gaan de binnen trainingen weer aanvangen in de sporthal de “Schulpwei”