Skip to content

Het 24e Minikamp: een groot succes!

31 oktober 20144 minute read

Wassenaar – Woensdag 22 en donderdag 23 oktober was het weer zo ver: het jaarlijkse Minikamp bij Blauw-Zwart. Dit jaar alweer voor de 24e keer georganiseerd en met ruim 100 inschrijvingen zeker een drukke editie te noemen. Om 7 uur begon de dag al voor de organisatie. Robbin was de door Lifetrack gesponsorde geluidsinstallatie aan het aansluiten, Lars was bezig met de kleedkamer indeling en de rest was bezig met de velden uit te zetten. Rond half 8 kwam de eerste leiding binnen. Deze werd wakker gemaakt met een kopje koffie en vervolgens werd de dag doorgenomen.

Om kwart over 8 was het gedaan met de rust, want de eerste kinderen kwamen met hun ouders binnen gelopen. Sommigen kwamen voor het eerst en voor anderen was het al meteen duidelijk wat de bedoeling was: spullen in de kleedkamer en alvast aan je tafel gaan zitten. Dit jaar waren de spelers van de Kabouters, Mini’s, F-jes en E-tjes willekeurig in teams ingedeeld. De teamnamen hadden dit jaar betrekking op het afgelopen WK: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Spanje, Italië, Portugal en Rusland waren van de partij.

Nadat alle kinderen binnen waren begonnen we met de opening en kort hierna kreeg ieder team een t-shirt. Hier mochten ze leuke dingen opschrijven/tekenen of gewoon hun naam erop zetten. Omdat de kinderen nog steeds niet wisten wie hun leiding was, werden de t-shirts geloot aan de 1e leider(ster) en deze leider(ster) ging zich in dit t-shirt verstoppen. De 2e leider(ster) werd met de kinderen erbij geloot. Toen de teams al 1 persoon leiding had, werd de 2e persoon gezocht op het terrein van Blauw-Zwart. Uiteraard zat deze verstopt met het shirt, dat de kinderen hadden versierd, aan.

Na het zoeken van de leiding waren de teams compleet. Er werd een drankje gedronken en gelijk hierna werd gestart met de poule-wedstrijden. In 2 poules werd gestreden voor de finalepoule op de donderdag. Uiteindelijk haalden Frankrijk, Portugal, België, Italië en Rusland de finalepoule. De rest kwam op de donderdag terecht in de verliezerspoule.

Na de poulewedstrijden en de lunch werd er gestart met het spellencircuit. In het spellencircuit werd onder andere touw getrokken, gevoetbald met hindernissen, omgekeerde doelen, pylonnen en een rugby-bal. Ook werden er penalty’s genomen op Jesper, de keeper van zaterdag 4. Van ieder team ging de beste penaltynemer van zowel de F- als van de E-pupillen door naar de finale op de donderdag.

Na het spellencircuit werd er een douanespel gespeeld. Alle kinderen tegen alle leiders. Na dit spel werd er ook nog gevoetbald tegen de leiding. Hieruit bleek dat veel leiders toch wat conditie tekort kwamen ten opzichte van de kinderen.

Na het eten (een patatje met een snackje) werd kort een rondje bingo gespeeld en daarna gelijk begonnen we met het avondspel, het dierengeluidenspel. De kinderen mochten in het donker verschillende dieren zoeken. Toen alle teams weer terug waren in de kantine was het al half 9 en tijd om naar huis te gaan. Echter gingen niet alle kinderen naar huis. Er bleven maar liefst 35 kinderen op de club slapen!

De volgende morgen begon de dag weer om half 8 voor de leiding en de kinderen die waren blijven slapen. Na het ontbijt kwam ook de rest van de kinderen, die lekker thuis geslapen hadden, de kantine rustig binnen. Vervolgens was er een geheel spontane warming-up onder leiding van Charlotte en Daimy. Na de warming-up werd er gestart met de finale- en verliezerpoulewedstrijden. In de finalepoule bleken Portugal en Rusland het sterkst en zij mochten door naar de grote finale. Toen alle wedstrijden gespeeld waren, was het tijd voor de lunch. De catering (Connie, Denise, Robin en Bep) had voor alle kinderen lekkere broodjes knakworst gemaakt.

Toen de lunch erin zat begonnen we met de bingo. Er waren heel veel prijzen te winnen (mede te danken aan Silvia’s feestwinkel) en er waren 3 hoofdprijzen: 3 officiële derbistar ballen, gesponsord door L.J. Sport!

Na de bingo werd de finale tussen Rusland en Portugal gespeeld, onder leiding van clubscheidsrechter Harry Wildenberg. Deze spannende finale eindigde in 2-2 en er moesten dus penalty’s genomen worden. Rusland bleek hier het beste in en werd dus winnaar van het 24e Minikamp!

Tot slot stond nog de finale van de penaltybokaal op het programma. 10 F-spelers en 10 E-spelers mochten 3 penalty’s per persoon nemen op Mike, de keeper van het 1e van Blauw-Zwart. Bij de E-pupillen heeft uiteindelijk Justin Zwanenburg gewonnen en bij de F-jes Sebas Veen.

Wij willen graag alle vrijwilligers bedanken voor dit zeer succesvolle kamp en ook onze sponsoren: L.J. Sport, Silvia’s Feestwinkel en Lifetrack licht en geluid.

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top