Skip to content

Druk waterpoloweekend met wisselende resultaten

2 november 20143 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend speelden veel waterpoloteams van WZK. Dames 1 speelde tegen D’elft, een ploeg waar enkele weken geleden gelijk tegen werd gespeeld. Al vrij snel stonden de dames van WZK met 0-2 achter. Duidelijk werd dat de nr 12 van D’elft strak verdedigd moest worden. Door goed overzicht lukte dit WZK en zo kon de score gelijk getrokken worden. Het werd in de laatste twee partjes spannend wie er met de winst vandoor zou gaan. Door mooie goals van Shirley Doderlein en Ivon Hensen was het WZK dat met 5-3 wist te winnen. De dames draaien goed en staan op de 5e plek.

WZK heren 1 WZK heren 1 speelde een belangrijke thuiswedstrijd tegen ZV Utrecht 1. De wedstrijd begon niet best, wat afwachtend van beide partijen. Utrecht kwam via een counter in een overtal situatie en ronde deze goed af. Patrick van Eijk, deze avond aardig op schot, schoot de bal vervolgens van bijna 10 mtr strak in de kruising, 1-1. Onoplettendheid achterin zorgde voor de 1-2 en 1-3 voor Utrecht. Roderic Vonk krijgt vervolgens terecht een strafworp mee, die wederom Patrick prima binnenschiet, 2-3. Probleem was dat WZK onder andere haar midvoor niet wist te bereiken en door het spel breder te houden hoopte WZK dat probleem op te lossen. Uiteindelijk leek er een ander WZK in het water te liggen, scherp en trefzeker naar een 5-3 voorsprong! Remon de Jong met een heerlijk schot, vervolgens een assist op Fabian van den Berg en Michel van der Kroft met een beetje geluk zorgden voor deze stand. De strafworp van ZV Utrecht werd uiteraard gekeerd door trainer/coach en keeper Martin Nederlof! Patrick van Eijk schoot een soort kanonsschot achter de Wassenaarse, in Utrechtse dienst, keeper Wijnand Bruinsma, 7-4. Een ongelukkig moment achterin werd 7-5, Patrick antwoordde wederom, 8-5. Vervolgens een slordige aanval bij WZK en weer een man alleen voor keeper Martin, 8-6. Hierna kreeg Utrecht een man meer, waarna de scheidsrechters dachten dat Utrecht een onrechtmatige speler opgesteld hadden, waardoor WZK een man meer kreeg, echter deze 9-6 werd teruggedraaid, toch een man meer voor Utrecht en de 8-7 was een feit. WZK was het spoor vervolgens bijster, in de 4 periode weer een snelle tegenaanval met een man alleen door, een strafworp en een mooie aanval, 8-10. WZK speelde zeer onrustig, korte aanvallen, onnodige schoten en van het met perioden zeer goede spel, was ineens weinig meer over. Menno de Jong maakte met een mooie intikval de 9-10, even gloorde er hoop op de tribunes, maar WZK herpakte zich net te laat. Zeker een mooi spektakel voor het publiek, helaas een minder resultaat. Volgende week staat de volgende topper op het programma, uit tegen VZV1. Een prima moment voor de mannen van coach Martin Nederlof om e.e.a. recht te zetten.

WZK heren 2
WZK Heren 2, dit jaar wederom in een lastige competitie, vocht lang voor een goed resultaat. De Zijl 4 kwam wel 2 punten voor, maar de marge bleef lang 2 of 3 punten. Echter halverwege de derde periode liep De Zijl verder uit, een mix van jong talent en zeer ervaren spelers en bij Heren 2 knapte er iets. Uiteindelijk een 5-13 nederlaag, volgende week de Warande uit, die samen met WZK puntloos onderaan staan. Het D-elftal van WZK speelde tegen HzZian en wist deze wedstrijd met 6-7 te winnen. Een keurig resultaat. Het team draait goed en laat dat elke wedstrijd weer zien!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top