Eindstand Wassenaar tegen Rijnvogels in evenwicht

12 november 20143 minute read

Wassenaar – Een leuk en aantrekkelijk duel op Sportpark Kerkehout tussen de vrouwenteams van Wassenaar en Rijnvogels. Rijnvogels uit Katwijk in de eerste fase de bovenliggende partij en kwam terecht op voorsprong. Wassenaar kwam echter voor de pauze heel sterk terug en scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft veranderde de stand niet meer. Wassenaar kreeg wel een aantal hele fraaie mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. Maar de gelijke 1-1 eindstand was wel een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

FC Rijnvogels liet in de eerste 25 minuten wel even zien dat het voor de winst kwam. Technisch beheerst spel met diverse mogelijkheden om al vroeg in de wedstrijd de score te openen. In de twaalfde minuut kwamen de meiden uit Katwijk op een verdiende 1-0 voorsprong. Via links een fraaie actie van Sanne Durieux die de openingstreffer voor haar rekening nam. Rijnvogels sterker en wilde absoluut meer. Voerde de druk op de Wassenaarse vesting aanzienlijk op maar de verdedigsters Nina van den Broek en Samantha van der Valk kregen grip op de aanvalsgolven. Uitstekend werk ook van sluitpost Bonnie van der Toolen die met een aantal fabelachtige reddingen Wassenaar in de wedstrijd hielp.

Het tij keerde en thuisploeg Wassenaar kwam prima terug in de strijd. Het initiatief duidelijk bij het groen-witte team van coach Albert van Biezen. Met name goed werk van Sanne Heidinga, Elly Danowisch en Jet van Schie. De verdediging van Rijnvogels nu flink onder druk en mogelijkheden voor Jet van Schie op aangeven van aanvoerster Leonie van Eijk. Het wachten was heel gewoon op het doelpunt voor de meiden van Wassenaar. Els Dessing scoorde in de 38e minuut voor Wassenaar, na een pass van Chelle Willemse, heel verdienstelijk de verdiende gelijkmaker. Wassenaar met sprankelend spel speelde goed over de vleugels en zette druk. Kreeg een aantal prima mogelijkheden maar verzilverde die kansen niet. In de tweede helft waren de beide kemphanen aan elkaar gewaagd. Kansen over en weer maar de beste mogelijkheden wel voor thuisploeg Wasssenaar. Jet van Schie, Elly Danowisch en Els Dessing hadden de volle drie punten nog in eigen huis kunnen houden maar profiteerden niet van de geboden kansen.

Na afloop van dit sportieve duel was Wassenaar coach Albert van Biezen toch blij met dit punt. ‘Rijnvogels was met name in die beginfase heel erg sterk. Wij kwamen uitstekend terug en scoren dan de gelijkmaker. In de tweede helft wel mogelijkheden gecreëerd maar de 1-1 eindstand is objectief gezien de juiste afspiegeling van deze sportieve wedstrijd’, aldus coach Albert van Biezen van Wassenaar. De vrouwen van Wassenaar spelen nu als professionals drie wedstrijden in de week. Verleden week woensdag werd Quick Boys verslagen met 3-1 en vanavond komt het sterke Rijnsburgse Boys naar Kerkehout. Aanvang 20.00 uur.