Wassenaar bruisend naar 2-1 winst

13 november 20142 minute read

Wassenaar – Wassenaar was zaterdag op Sportpark Kerkehout tegen Warmunda tachtig minuten heersend. Prima combinatievoetbal in een hoog tempo liet de ploeg zien. De ruststand was ondanks de vele groen-witte mogelijkheden slechts 1-0. In het tweede helft scoorde Wassenaar opnieuw en creëerde de uitstekend spelende ploeg meer mogelijkheden om afstand te nemen. Dat gebeurde niet en onverwacht kon Warmunda de aansluitingstreffer scoren. Het werd zowaar spannend en de mannen van coach Dinesh Manniesing vergaten dat de aanval de beste verdediging is.

Na een fraaie actie in de tweede minuut scoorde spits Enis Korkmaz voor Wassenaar de openingstreffer. Uitstekend voetbal liet de thuisploeg zien. Bruisend van energie in een extreem hoog tempo. Tegenstander Warmunda uit Warmond kwam er niet aan te pas. Kansen voor Tim de Groot, Enis Korkmaz, Frank Brouwer en Volkan Sarikaya maar het net werd niet gevonden in dit uiterst aantrekkelijke duel.

In de 54e minuut dan eindelijk de 2-0 voor Wassenaar. Een fraai doelpunt dat werd gescoord door Melik Kara. Warmunda moest een aantal keren flink aan de noodrem trekken om erger te voorkomen. Aanvoerder Dirk Leenen van de ploeg uit Warmond haalde de doorgebroken Volkan Sarikaya onderuit en kwam met geel nog heel goed weg. De ploeg scoorde in de 73e minuut onverwacht de aansluitingstreffer die op naam kwam van Marvin de Klerk. 2-1 op het scorebord en daarna maakte Wassenaar het zichzelf nog knap moeilijk. Spannend was het zeker want zowel Warmunda als Wassenaar kregen mogelijkheden. De allerbeste kans was voor Wassenaar speler Volkan Sarikaya die zelf de wedstrijd in het slot had moeten gooien.

Overtuigend spel van Wassenaar dat werd beloond met een fraaie drie punter. Wassenaar coach Dinesh Manniesing was tevreden met deze overwinning maar het grootste probleem was het verdelen van de krachten over de gehele wedstrijd. Wassenaar liet daarnaast teveel mogelijkheden onbenut. De laatste tien minuten werden daardoor onnodig spannend voor het trouwe thuispubliek.