Skip to content

15 en 22 januari EXEGESE-AVONDEN in de KOORRUÏNE

3 januari 20152 minute read

Wassenaar – Thema: de lijdende knecht en de hemelse Heer. Van Jezus doen verschillende beelden de ronde. Niet alleen onder ons, maar ook in de bijbel zelf treffen we er verschillende aan. Op 15 en 22 januari lezen en bespreken we twee teksten die in de christelijke traditie het beeld van Jezus mede bepaald hebben. De eerste avond is dat het beroemde gedeelte over de ‘Knecht des Heren’ uit Jesaja 53. De tweede keer bespreken we de zogenaamde Christushymne uit de brief van Paulus aan de Filippenzen (Filippenzen 2: 1-18).

Jesaja spreekt over de man van smarten, Paulus over de verheven Heer. Welke aspecten van Jezus klinken in die beelden door? Hoe verhouden deze beelden van Jezus zich tot elkaar? Vullen ze elkaar aan of sluiten ze elkaar uit? Wat spreekt u in die beelden aan? En wat stoot u mogelijk af ?

De twee avonden op 15 en 22 januari vormen een mooie voorbereiding voor de Koorruïne-avond met professor Martien Brinkman op 29 januari (‘Jezus incognito’). Overigens kunt u ook zonder deze voorbereiding op 29 januari aanschuiven. Voor 15 en 22 januari dient u zich van tevoren op te geven (max. 20 deelnemers).

Gespreksleiding
Dr. E.P. Bos: tot 2012 universitair hoofddocent Antieke en Middeleeuwse wijsbegeerte, en gastdocent Vroege kerk aan de universiteit van Leiden.
Ds. J.A.D. van der Boon: predikant in de Dorpskerk te Wassenaar.
Ds. J.M. de Klerk: predikant in de Kievietkerk te Wassenaar.

De avond start om 20.00 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 21.45 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur). E mkarman@pkn-Wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top