Handbal vereniging Olympia’72 opent het jaar met 100% score

5 januari 20153 minute read

Wassenaar – Nadat er op zaterdag avond de nieuwjaarsreceptie was gehouden, druk en gezellig. Begon zondag 4 januari 2015 weer de competitie. Het bestuur van Olympia’72 wenst een ieder dan ook een “gezond en sportief 2015” toe.

De handbalsters van Olympia’72 moesten na een onderbreking van enkele weken de competitie weer aanvangen. Er speelde alleen enkele teams thuis in de sporthal de “Schulpwei”. Om 09.30 uur moesten de meisjes C-jeugd spelen tegen ROWAH uit Waddingsveen. De meisjes eerste jaars in deze klasse hebben het niet makkelijk. Toch zijn ze extra gaan trainen en willen zo tot goede resultaten komen. De wedstrijd tegen ROWAH verliep vanaf het begin goed, zo kwamen de meisjes uit wassenaar al snel op een voorsprong van 4-1. Door goed keeperswerk van Geena en enkele goede schoten uit de tweede lijn werd de ruststand bepaald op 6-2 in het voordeel van Olympia’72. Na de rust ging de wedstrijd gelijk op, maar de Olympianen hielden de voorsprong vast door enkele goede doelpunten en sterk verdedigen. Zo werd de einduitslag bepaald op 13-10 in het voordeel van Olympia’72.

Gezocht: enkel meiden in de leeftijd van +/- 12 t/m 15 jaar die het aandurven deze dynamische sport te gaan beoefenen. Kom eens mee trainen op de dinsdagavond van 18.00-19.00 uur in de sporthal de Schulpwei. Of vraag informatie bij de trainers Angelique en Nol, of kijk op www.hvolympia72.nl

Nadat de meisjes hun overwinning op zak hadden moesten de dames senioren 1 aantreden tegen Hillegom. Als snel bleek dat Hillegom niet opgewassen was tegen het snelle spel van Olympia’72. Door goed verdedigen en snelle breaks liep Olympia’72 al snel uit naar 6-1 voorsprong en dit werd uitgebouwd naar een ruststand van 16-4 in he voordeel van de wassenaarse dames. De tweede helft ging men door met goed en snel combinatie handbal en werd de tegenstander op een nog groteren achterstand gezet. Tactisch werd er nog wat geëxperimenteerd en werd de einduitslag bepaald op 30-8 in het voordeel van de dames van Olympia’72. Door deze overwinning doen de dames nog altijd mee voor de bovenste plaats.

Na deze tweede overwinning in het nieuwe jaar waren de dames senioren 2 aan de beurt, dit tegen Verburch uit Poeldijk. De wedstrijd begon stroef de dames konden niet op gang komen en faalde in de laatste fase regelmatig in de afsluiting. Nadat er eens goed naar elkaar werd gekeken en men elkaar oppepte voor beter spel werd er door goed combinatiespel afstand genomen door de wassenaarse dames ruststand 9-4. Nadat er in de rust door de coach het een en ander werd recht gezet kreeg men steeds meer de controle in de wedstrijd. Zo werd de einduitslag bepaald op 19-8 in het voordeel van Olympia’72. Ook deze dames doen nog mee voor het kampioenschap, zijn nog ongeslagen en hebben 14 punten uit 7 wedstrijden.

Aanstaande zondag is er vanaf 10.00 uur weer een thuisprogramma in de sporthal de Schulpwei. ****** Voor het volledige programma lees: www.hvolympia72.nl