Skip to content

Jezus incognito

15 januari 20152 minute read

Wassenaar – 29 januari te gast in de Koorruïne in de Dorpskerk: prof dr M.E. Brinkman. Er zijn films, boeken en kunstwerken die de figuur van Jezus expliciet verbeelden. Ook op impliciete wijze wordt naar Jezus verwezen. Martien Brinkman zocht in romans, films en kunstvoorwerpen naar ‘Jezus incognito’ en kwam tot verrassende ont- dekkingen.

Hij zegt daarover: “Verwijzingen naar moderne kunstuitingen zijn in de theologie vaak weinig meer dan een plaatje bij een allang bedacht theologisch praatje. Daarmee wordt de invloed miskend die de figuur van Jezus op de westerse cultuur heeft uitgeoefend. Hij is in de loop der eeuwen die cultuur via bijbel, literatuur, beeldende kunst en muziek ingegaan en kan er, mits we goed lezen en kijken, ook weer uit terugkomen.”

Brinkman zal ons in woord en beeld laten zien hoe ‘Jezus incognito’ terug te vinden is in werk van o.a. Arnon Grunberg, Lars von Trier en Andy Warhol. Centrale vragen ooit aan Jezus’ adres geformuleerd komen via de kunst terug, zij het nu gericht aan ‘Jezus incognito’.

Prof. dr. M.E. Brinkman is hoogleraar oecumenische/interculturele theologie aan de theologische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam en directeur van het interfacultaire VU-onderzoeksinstituut voor de studie van Religie, Cultuur en Samenleving (VISOR).

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur). E mkarman@pkn-Wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top