Skip to content

WZK Heren 1 weet topper tegen Den Haag niet te winnen

18 januari 20153 minute read

Wassenaar – Na een winterstop periode van anderhalve maand begon de tweede seizoenshelft voor de mannen van WZK 1 direct met een topper tegen buurman Waterpolo Den Haag 1.

WZK had wel te maken met een aderlating, omdat basisspeler Toon de Groot door ziekte niet mee kon spelen. Echter coach Martin Nederlof had de tactiek voor de wedstrijd goed doorgesproken en in het water van het Hofbad moest het uitgevoerd gaan worden. Het eerste part verliep voor de heren goed, via Remon de Jong kwam men uit een man meer situatie op 1-0. Helaas werd het in de tegenaanval direct 1-1. In een gelijk opgaand part was het echter Leonard Rooijakkers die zich prachtig wist los te maken van zijn verdediger en die de 2-1 op het scorebord bracht. Het tweede part was een herhaling van het eerste part voor wat betreft spelbeeld alleen kreeg WZK nu te maken met veel uitsluitingen. Al vroeg in het part bracht Den Haag de stand op 2-2 waarna WZK vrij snel drie uitsluitingen kreeg te verwerken. De eerste twee werden overleefd door compact de man minder te verdedigen maar toen keeper Nederlof er werd uitgestuurd was het niet meer te houden, 3-2 voor Den Haag. Gelukkig wist Patrick van Eijk er met een vlammend schot 3-3 van te maken waardoor de beide ploegen met gelijke stand het derde part in gingen. In het derde part veranderde WZK de tactiek iets door met een tweede midvoor te gaan spelen. Helaas had dit niet het gewenste resultaat mede doordat WZK niet goed los wist te komen van de verdedigers, waardoor de schoten op het goal of naast gingen of door de keeper gestopt werden. Den Haag wist uit een man meer situatie wel te scoren en 1 seconde voor tijd liet een WZK speler zijn tegenstander net iets teveel vrij, die daardoor de 5-3 in wist te tikken. Het vierde part was dan ook een alles of niets part hetgeen echter volledig verkeerd uitpakte voor WZK. De schoten op het goal waren of niet zuiver genoeg of werden goed verdedigd, er werd te weinig bewogen waardoor het spel te statisch werd, de uitbraken liepen niet zoals we gewend zijn en als dan ook de man meer situaties niet worden afgemaakt dan speel je een verloren wedstrijd, zeker als bij de tegenstander alles wel goed valt in zo’n part. Uitslag 9-4 in het voordeel van Den Haag waterpolo. Zaterdag 24 januari speelt WZK 1 thuis in het Sterrenbad tegen De Warande 1 uit Oosterhout, tijdstip 20.10. Wellicht mogen we u begroeten, de toegang is gratis.

Heren 2
Na een zeer goed slot van de eerste competitie helft, waren de verwachtingen bij WZK Heren 2 hoog gespannen. Op bezoek bij Dordrecht 3, niet de sterktste tegenstander en in het achterhoofd de bijna stunt tegen Dordrecht 2 in de beker, was er voldoende vertrouwen. Helaas kon WZK geen punten mee naar huis nemen, aanvallend kon WZK geen vuist maken en werd er met 5-1 verloren.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top