Skip to content

Uw zorgen zijn de gemeente een zorg, De Vrienden dragen bij

20 januari 20152 minute read

Wassenaar – Zorgtaken zijn met ingang van 1 januari 2015 overgeheveld naar de gemeente. Daar is al veel over te doen geweest, met minder geld gelijkblijvende zorg?

In de Professoren- en Burgemeesterswijk in Leiden is in 2013 de Wijkgroep Ouderen opgericht die ondersteunend is voor de oudere bewoners. Deze bewoners willen graag zo lang mogelijk in het eigen huis en in de eigen wijk blijven wonen. Wat is daarvoor nodig?

Die vraag heeft de Wijkgroep Ouderen zich gesteld en de vele mogelijke antwoorden worden bekeken. Gezamenlijk zoekt men naar praktische oplossingen voor allerlei knelpunten waar je als oudere tegen oploopt. Bovendien is de Wijkgroep de eerste die vereenzaming of andere problemen kan signaleren. De gemeente Leiden heeft met groot enthousiasme gereageerd op dit initiatief en werkt op dit moment nauw samen met de Wijkgroep.

Oud-huisarts Jan de Bruijne is één van de stuwende krachten daarin. Op uitnodiging van de Vrienden van Wassenaar komt hij op woensdag 28 januari 2015 in de Warenar spreken over de wijze waarop een buurtvereniging vruchtbaar kan samenwerken met de gemeente en hoe zo’n buurtvereniging een belangrijke rol kan spelen in de zorg voor ouderen. Mogelijk kan dit ook een voorbeeld zijn voor de aanpak in Wassenaar. Wethouder Inge Zweerts zal daarom ook aanwezig zijn.

Toegang in de Warenar is gratis. Alle Wassenaarders zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 20.15 uur op woensdag 28 januari a.s.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top