Skip to content

Nu verplicht bij huisverkoop: definitief energielabel

21 januari 201551 second read

Wassenaar – In januari 2015 ontvangen alle huiseigenaren in Nederland een brief van de rijksoverheid met daarin een voorlopig energielabel voor hun huis.

Dit geeft aan hoe energiezuinig de woning is (variërend van het meest zuinige groene A tot het minst zuinige rode G). Het voorlopige label moet omgezet worden in een definitief label. Dat kunnen huiseigenaren eenvoudig zelf doen met behulp van een online tool. Het definitieve label moet bij verkoop of verhuur van het huis getoond worden aan de koper of huurder. Gebeurt dit niet dan kan dat een boete van 400 euro opleveren.

Een woning met een groen energiezuinig energielabel betekent warmer en comfortabeler wonen, maar ook goedkoper vanwege lagere stookkosten. Ook kan de verkoopwaarde van de woning stijgen door een groener energielabel. De overheid stelt het energielabel verplicht omdat het milieuvoordeel oplevert. Het is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Een lager energieverbruik zorgt namelijk voor daling in de CO2-uitstoot en spaart het milieu.

Meer weten? Kijk op www.energielabelvoorwoningen.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top