Skip to content

Smutfish te gast in Kakafonie

27 januari 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 1 februari om 13:05 uur is Melle van Smutfish te gast in Kakafonie. Melle de Boer heet-ie; hij schrijft, schildert en maakt bovenal wonderbaarlijk mooie muziek. Smutfish is z’n outfit. Een echte band, met de beste muzikanten uit de Hofstad. Janneke Nijhuijs op bas, Dick Zuilhof op gitaar en Thijs van Teijlingen op drums.

Op 6 februari verschijnt het album Trouble. Opgenomen in zijn atelier, aan de rafelrand van Den Haag. In een ouwe school. En waar opnameleider Frans Hagenaars tijdens het werk uitvond dat zulke gebouwen een ziel hebben.
Terug naar de muziek van Smutfish. Die heeft ook een ziel. Een hele oude, op Americana leest geschoeid. Qua klank & kleur maar ook vanwege de verhalen die Melle de Boer in z’n liederen vertelt. Verhalen die ook letterlijk verbeeld worden, in cartoon-achtige tekeningen. Die tekeningen zullen in boekvorm in een zeer beperkte oplage los van het album verschijnen en de muziek van Smutfish live gaan ondersteunen.

Want dat is het plan voor 2015: optredens-met-klankbeelden, in oude theaters, bar-bodega’s, strandtenten en filmhuizen. Smutfish trekt dit jaar dan ook naar al die zalen om de plaat te spelen vergezeld door de bijbehorende beelden.

Na optredens op Noorderslag, South by Southwest in Texas en de Popkomm in Berlijn. Na een tijd als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa gereisd te hebben, wil Smutfish gewoon veel spelen.

Trouble verschijnt op 6 februari, op cd en vinyl, tegelijk met een boek waarin alle liedjes in 300 tekeningen uitgebeeld worden. De albumpresentatie is een dag later in het Paard van Troje in Den Haag.

Op 1 februari om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Melle en Smutfish. Nog voordat het album verschenen is, hoor je al muziek van het album Trouble.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top