Skip to content

12 februari in de Koorruïne: ds. J.M. de Klerk

29 januari 20152 minute read

Wassenaar – ‘Geloof is een optie’: Charles Taylor over het seculiere tijdperk. Dat godsdienst en moderniteit elkaars vijanden zijn, is volgens de Canadees Charles Taylor een sprookje. Wie de geschiedenis van het moderne Westen bestudeert, stuit op haar godsdienstige wortels. Voor veel wetenschappers was, anders dan vaak wordt beweerd, hun vroomheid geen belemmering, maar stimulans voor onderzoek van de wereld.

Ook de secularisatie heeft christelijke wortels. Reden waarom de ‘onttovering’ van de wereld in andere landen moeilijk ingang vindt. Maar wij westerlingen leven in een seculier tijdperk. Wij kunnen ons leven leiden, over goed en kwaad denken en beslissingen nemen zonder daar God bij te betrekken. Voor ongelovigen én gelovigen is geloof niet langer noodzakelijk. Het is een optie geworden, maar als optie niet van minder belang.

Jilles de Klerk laat u kennis laten maken met persoon en gedachtegoed van Charles Taylor. Een avond voor wie al iets en voor wie nog niets van deze inspirerende Canadese filosoof gelezen heeft.

Ds. J.M. de Klerk is predikant in de Kievietkerk te Wassenaar.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur). E mkarman@pkn-Wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top