Skip to content

HartvoorWassenaar en de WBS (2)

2 februari 20153 minute read

Wassenaar – Ridderhof/Willibrord. Van de 26000 Wassenaarders wonen ongeveer 7000 mensen in woningen van de Wassenaarse Bouw Stichting en St Willibrordus. Meer dan een kwart van onze bewoners.

Dat maakt deze beide organisaties enorm belangrijk en onmisbaar voor ons dorp. Niet voor niets staat HartvoorWassenaar volledig achter het goede werk van beiden.
En natuurlijk valt er altijd wat, en soms zelfs heel wat te klagen, als je huurder bent. En daar moeten zowel St. Willibrordus en de WBS ook wat meer en beter naar luisteren. En nu gaan er echt problemen ontstaan met het plan Ridderhof/Willibrord. Midden in Wassenaar, in de kern van ons dorp, wil de WBS oude panden slopen en nieuwe neerzetten. Een wereldkans om tot verbetering te komen.

Wassenaarse Bouw Stichting
Als je zo groot en belangrijk bent als bijvoorbeeld de WBS, en je bent vol overtuiging bezig “maatschappelijk te ondernemen”, dan ga je recht op je doel af. Je kent de wegen binnen het gemeentelijke apparaat, en je werkt al jaren samen met de ambtenaren. Vervolgens weet je dat het College van Burgemeester en Wethouders ook ja zal zeggen, want samen zoek je doelbewust de grenzen op. Dus, bij dit project, is de WBS voorwaarts gegaan zonder echt rekening te houden met de omwonenden. En die zijn, zoals zo vele Wassenaarders, gelukkig mondig genoeg om aan de bel te trekken.

De bewoners in de omgeving
De bewoners in de omgeving krijgen te maken met de overlast van sloop en bouw, maar weten vooral ook dat zij de komende vele jaren tegen panden aan de overkant van hun eigen huis moeten aankijken die veel hoger zijn dan is toegestaan, groter dan is toegestaan en verkeer met zich mee brengen dat meer overlast bezorgt.
Uit gesprekken met hen is gebleken dat zij ook voorstander zijn van plannen voor nieuwbouw, maar zij willen ook dat de WBS rekening houdt met hun meningen over wat er dan wel gebouwd gaat worden. Een heel reeel standpunt.

Hoe nu verder?
De omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen het verlenen van vergunning door de Gemeente. HartvoorWassenaar had hier al voor gewaarschuwd. En wat doet de WBS: die komt vrolijk met nog wat vergunningsaanvragen en laat niets weten over de hoe de rest van het gebied wordt bebouwd.
Het kan zo maar zijn dat de bewoners uit de omgeving, die hun omgeving natuurlijk heel belangrijk vinden, verder procederen. En dat is schadelijk voor iedereen.

Wat wil HartvoorWassenaar?
HartvoorWassenaar wil dat de planvorming en alles er om heen even wordt stilgezet, en dat de Gemeente zich bewust is van het feit dat ze ook rekening moet houden met de wensen van de bewoners, en niet zomaar de ideeen van de WBS volgt. Dan, kan in overleg met bewoners tot een totaal plan worden gekomen, dat voor lange tijd goed is voor Wassenaar en voor de bewoners die er naast wonen.

Henri Hendrickx
Fractievoorzitter HartvoorWassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top