WZK wedstrijdzwemmers starten op NJJK

2 februari 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekeinde werden de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren en Jeugd gezwommen in het Sloterparkbad in Amsterdam. Om aan deze NJJK te mogen mee zwemmen moest je aan bepaalde limieten voldoen. WZK had maar liefst drie deelnemers.

Rein Goedhart wist zich te plaatsen voor de 50 meter vrije slag. Rein is als jonge zwemmer bij WZK komen zwemmen, na het behalen van al zijn diploma’s ging hij verder bij de sporten wedstrijd zwemmen en waterpolo. Rein wist zich te ontwikkelen tot een geweldige zwemmer die het nu zelfs tot de Nederlandse Kampioenschappen heeft geschopt. Helaas was hij zo zenuwachtig dat hij niet helemaal stil stond bij de start en daardoor gediskwalificeerd werd.

Jasmine el Taraboulsi had zich ook geplaatst voor de 50 meter vrije slag. Jasmine zwemt nog niet zo lang bij WZK maar heeft zich nu al ontwikkeld als een toptalent. Zij zwom met haar race een geweldig persoonlijk record van 29.37 en eindigde hiermee op een 41ste plaats.

Jack Davies wist zich voor maar liefst drie afstanden te plaatsen, de 50 meter vrije slag, de 100 meter schoolslag en de 100 meter vrije slag. Jack heeft als jonge zwemmer bij WZK gezwommen, is een tijdje weg geweest en zwemt sinds vorig jaar weer bij WZK. Zijn specialisme is de schoolslag. Maar ook op de vrije slag weet hij zijn mannetje te staan. Door drukke schoolwerkzaamheden moest hij helaas de 50 vrij laten voor wat het was en concentreerde hij zich helemaal op de 100 meters. De 100 meter schoolslag zwom hij in de voorronde 1.07.00 wat goed was voor een plaats in de finale. Hier wist hij zijn tijd aan te scherpen tot 1.06.16 wat hem een zevende plaats opleverde. Bij de 100 meter vrije slag zette hij een mooie 55.13 op de klok wat goed was voor een 30ste plaats.

Bij WZK hebben we zwemmers in alle categorieën van beginnend zwemmer tot zwemmers die op de NK starten, ben jij ook zo’n waterrat die graag sportief bezig is in het water dan is wedstrijdzwemmen misschien wel wat voor jou. Iedere maand worden er testen gehouden om te kijken waar een zwemmer in de groep past. Stuur een mail naar wies@wzk-wedstrijdzwemmen.nl voor het maken van een afspraak voor zo’n test. We zien je graag in het zwembad.