Ga naar hoofdinhoud

Zinderende schoolfinale voorleeswedstrijd Read2Me bij het Rijnlands Wassenaar

6 februari 20152 minute read

Wassenaar – Op donderdag 5 februari jl. vond bij het Rijnlands Lyceum Wassenaar voor de derde keer de schoolfinale van de voorleeswedstrijd Read2Me plaats.

Ook dit jaar had de jury (bestaande uit mevrouw Van Ree – brugklascoördinator en docent Nederlands, mevrouw School – ook docent Nederlands – en mevrouw Hageraats – bibliothecaris van het Rijnlands Lyceum) een pittige klus bij het kiezen van de beste voorlezer.

In de week voor de kerstvakantie werden bij alle brugklassen – tijdens de lessen Nederlands – klassenvoorrondes gehouden. De winnaars van de voorrondes, Hugo Borst, Iza de Maat, Mijke van der Putten, Isabelle van Reijn, Jacobien Wiersma en Vivienne Wolters, lazen op donderdagmiddag alle aanwezige bruggers, docenten én hun (groot)ouders voor.

De finalisten wisten de spanning er goed in te houden, door allemaal ontzettend mooie, spannende, ontroerende of enge fragmenten te kiezen en deze vol bezieling voor te lezen. De jury wist er nog een schepje bovenop te doen, door wel erg lang weg te blijven….

Na minuten wachten, het voelde aan als uren, kwam de jury terug en deed het verlossende woord: Isabelle van Reijn is de winnares van de Rijnlandse voorleeswedstrijd geworden en zij gaat haar school vertegenwoordigen op 13 maart a.s. in de Haagse finale in het Theater aan het Spui.

Uit handen van oud-docent Nederlands, mevrouw Koolstra, kregen alle finalisten een fijn cadeau: een boekenbon.

Tags

RLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top