Skip to content

Monsterscore voor WZK heren 1

9 februari 20153 minute read

Wassenaar – Na twee mindere wedstrijden van toog heren 1 moesten ze deze week richting Culemborg om de strijd aan te gaan met de nr. 11 van de competitie De Meer 1. WZK was goed voorbereid en coach Martin Nederlof had de heren op scherp gezet om in het smalle hoge bad van Culemborg direct actief de tegenstander onder druk te zetten. Ook had coach Martin een tactische wissel doorgevoerd door Remon de Jong op links te laten spelen en Stefan van der Kroft op rechts.

Het eerste part bleek al snel dat De Meer geen tegenstander was om bang van te zijn. Het eerste part eindigde door doelpunten van Patrick van Eijk (2)en Leonard Rooijakkers in 3-2 voor WZK, dit had meer kunnen zijn, echter WZK moest wennen aan de manier van fluiten van de scheidsrechters. In het tweede part liep WZK liep wel verder uit, zelfs naar 8-2 door doelpunten van Remon de Jong (2), Michel van der Kroft, Fabian van den Berg en wederom Patrick. In de 3e periode kregen Patrick van Eijk en Roderick Vonk hun derde uitsluiting en moesten het restant van de wedstrijd vanaf de bank toekijken. Echter WZK liet zich niet van de wijs brengen en het part werd met 6-2 afgesloten door doelpunten van Remon(2), Toon de Groot (2), Patrick (nog voor zijn 3e p) en Leonard Rooijakkers. Het vierde part werd door teammanager Robert-Jan Kroon aangegrepen om vaste waarden Fabian en Toon rust te geven en met een jeugdige WZK kern het laatste part te gaan spelen. De Meer was al kapot gespeeld en de jeugd liet blijken superscherp te zijn. Door doelpunten van Remon (2), Joop Sassen (2), Menno de Jong (2), Stefan van der Kroft en Leonard, maar ook door drie prachtige assists van keeper Martin Nederlof en een gestopte strafworp werd het 8-1 voor WZK. Einduitslag 22-5. Een uitstekende prestatie van het team en een prima revanche voor de twee eerdere, mindere wedstrijden. De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 februari thuis in het Sterrenbad om 19.10 tegen voormalig grootmacht HZC de Robben 1. Toegang is gratis.

Heren 2
Heren 2 moest tegen het veel sterkere DONK in Gouda, waar uiteindelijk bleek dat je nooit kansloos bent. Heren 2 draait de laatste weken bij vlagen zeer goed, vooral tegen sterkere tegenstanders spelen ze prima waterpolo. Uiteindelijk werd met 7-6 verloren, zeker geen schande en een punt mee naar huis had zomaar gekund. Komende twee wedstrijden wederom pittige tegenstanders, maar met deze inzet en het vertrouwen zeker de moeite waard om ook hier te komen kijken!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top