Skip to content

Henk Noordover te gast in Kakafonie bij Midvliet FM

25 februari 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 1 maart om ongeveer 13:05 uur is oud-Voorburger Henk Noordover te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Hij heeft onder de titel ‘Liefde voor de wandelsport’ een boek uitgebracht met herinneringen aan veertig jaar wandelbelevenissen. De familie Noordover is een echte wandelfamilie. Henk doet via Midvliet FM elk jaar verslag van de Nijmeegse vierdaagse.

Henk heeft met diverse familieleden al vele malen deelgenomen aan de Nijmeegse vierdaagse. Dit voorjaar neemt hij als wandelaar ook deel aan de Alpe d’Huzes.

Henk Noordover heeft anderhalf jaar gewerkt aan het boek. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over zijn ouderlijke familie. Een gezin met 17 (!) kinderen. Het tweede deel beschrijft zijn eigen gezin. Henk en zijn vrouw hebben vier dochters en allemaal hebben ze de vierdaagse gelopen. Ook zijn kleinkinderen zijn besmet met het wandelvrirus.

Het derde deel gaat over het wandelen, met name over Sportief Wandelgroep Zoetermeer (Henk is in 2010 van Voorburg naar Zoetermeer verhuisd). In het boek komt natuurlijk ook de vierdaagse in Nijmegen uitgebreid aan bod, met mooie verhalen, maar ook met de tragiek die het wandelevenement met zich meebrengt. Zo raakte ooit een wandelaar tijdens het lopen zijn vingers kwijt. Ook het feit dat Henk Noordover gevolgd is door de KRO en daardoor diverse malen op tv is geweest, komt aan bod.

Eén van de redenen waarom Henk de pen heeft opgepakt en is gaan schrijven aan zijn boek is dat zijn nichtje ernstig ziek is en al vier jaar vecht tegen kanker. Henk Noordover zal dit jaar daarom ook te vinden zijn op de Alpe d’Huzes.

De opbrengst van het boek ‘Liefde voor de wandelsport’ gaat naar KWF Kankerbestrijding. Het boek kost 20 euro en is verkrijgbaar via hjnoordover@ziggo.nl of swz@ziggo.nl.

Op zondag 1 maart is Henk Noordover na 13.00 uur uitgebreid te gast in het radioprogramma Kakafonie.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top