Ga naar hoofdinhoud

‘Religie en Samenleving’

28 februari 201549 second read

Wassenaar – Op donderdag 5 en 19 maart van 15.00 tot 17.00 uur wordt een cursus gegeven over de plaats van religie in het openbare leven. Deze cursus is een vervolg op de succesvolle cursus ‘God achter de voordeur’ die in het najaar plaats vond.

Het onderwerp ‘religie en samenleving’ is door de recente gebeurtenissen actueler dan ooit. Hoe gaan wij om met religie in onze samenleving: is het iets persoonlijks dat alleen maar ‘achter de voordeur’ moet blijven of laat religie zich niet meer verbannen uit ons openbare leven?

Tijdens deze cursus zullen de beide inleiders, ds. Jilles de Klerk en ds. Marthe de Vries, de positie van religie in het openbare leven behandelen in twee heel verschillende samenlevingen: Amerika en Turkije. Daarbij maken zij gebruik van de prachtige afleveringen van de gelijknamige IKON-serie.

De cursus vindt plaats in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46. U kunt zich opgeven bij ds. Marthe de Vries, marthedevries@dds.nl. De toegang voor de beide middagen bedraagt 10 euro.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top