Skip to content

Het “keukentafelgesprek” voorbereiden

5 maart 20152 minute read

Wassenaar – Inwoners van Wassenaar die zorg en ondersteuning nodig hebben, krijgen een zogenaamd keukentafelgesprek. Daarin gaat de gemeente met u in gesprek over welke zorg en ondersteuning u van de gemeente kunt verwachten. De gemeente kijkt daarbij naar de mogelijkheden die u heeft om zelf zorg en ondersteuning te organiseren. Wat kunnen uw familie, vrienden en bekenden voor u doen?

Het is van belang om het keukentafelgesprek goed voor te bereiden. Met een goede voorbereiding vergroot u de kans dat u de zorg en ondersteuning krijgt die u nodig heeft. Geeft u te weinig of verkeerde informatie, dan kan dat grote gevolgen hebben voor u en uw mantelzorgers.
Er hangt veel af van het keukentafelgesprek. U kunt iemand vragen u te helpen het gesprek goed voor te bereiden.

Onafhankelijke cliëntondersteuner
U kunt bij het keukentafelgesprek een bekende vragen erbij aanwezig te zijn. Een familielid, vriend of buur. U kunt ook een onafhankelijk cliëntondersteuner vragen, bijvoorbeeld een MEE consulent, ouderenadviseur, sociaal werker, mantelzorg consulent of maatschappelijk werker. Zij kunnen u op professionele manier bijstaan in een voor u belangrijk gesprek.

Kunnen wij u helpen? Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Bel voor een afspraak tussen 9.00 en 14.00 uur op werkdagen met de mantelzorg consulent van de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar, tel. 5110648, of met de sociaal werker/ouderenadviseur, tel. 5117576.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top