Skip to content

Marc Chagall, Kleuren van de ziel, deel II

5 maart 20152 minute read

Wassenaar – Op woensdagmiddag 18 maart zal Ruud Bartlema opnieuw aan de hand van afbeeldingen van Chagall’s schilderijen een lezing geven van diens werk waarbij de periode vanaf 1922 tot en met zijn laatste levensjaren in Zuid Frankrijk de revue zal passeren.

Deze tweede lezing is ook uitstekend te volgen voor wie de eerste lezing in september vorig jaar niet meemaakte. Chagall is geboren in 1887 in Wit-Rusland en groeide op in een typisch joods gezin dat de sfeer ademde van de mystiek van het Chassidisme. Tot aan zijn dood heeft Chagall geschilderd vanuit de diepe indruk die de verhalen en ervaringen van zijn kindertijd op hem maakten.

Ruud Bartlema studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam met speciale belangstelling voor mystieke stromingen uit het Jodendom. Daarnaast bekwaamde hij zich als beeldend kunstenaar en volgde lessen in beeldhouwen en schilderen bij Maarten Krabbe. Al meer dan een kwart eeuw is hij gefascineerd door het werk van Marc Chagall en verzorgt daarover regelmatig lezingen. Hij leidt eveneens reizen naar de glasramen van Chagall en naar het Chagallmuseum in Nice. Op dit moment woont en werkt hij als beeldend kunstenaar en leraar Joodse Mystiek in Soest.

De lezing vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46; uw vrijwillige bijdrage na afloop van de lezing is van harte welkom!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top