WZK heren 1 wint topwedstrijd tegen VZV 1

8 maart 20154 minute read

Wassenaar – Na de deels onnodige nederlaag vorige week tegen zv Utrecht 1 vorige week, kon WZK heren 1 dit weekeind direct aantonen dat zij topwedstrijden wel kan winnen want de nummer 2 van de competitie, VZV 1 uit Velsen, kwam op bezoek in het Sterrenbad.

Voor een goed gevulde tribune begon WZK prima. Na een mislukte aanval van VZV was het Menno de Jong die goed op de break lag en na een prachtige pass van keeper Martin Nederlof wist Menno als snel de 1-0 op het scorebord te zetten. De wedstrijd golfde daarna op en neer en vier minuten voor het einde van het eerste part kwam VZV op 1-1. Snel daarna volgde een uitsluiting voor WZK wat de 1-2 opleverde. Uit een standaard aanval kwam een minuut later de 1-3 op het scorebord en niet lang daarna wederom en uitsluiting bij WZK wat de 1-4 opleverde. E.e.a. leek een herhaling van vorige week te worden toen WZK ook in het eerste part de wedstrijd verspeelde. Maar het tweede part liep heel anders dan vorige week. WZK verspeelde direct na het begin van het part nog een man meer situatie maar Fabian van den Berg wist al snel daarna twee maal te scoren: 3-4. Echter VZV liet zich niet kennen en scoorde 3-5 waarna Roderic Vonk en Joop Sassen uit mooie aanvallen de 4-5 en 5-5 maakten. Het tweede part leek daarmee gelijk te eindigen maar helaas vlak voor tijd nog een uitsluiting van WZK wat toch nog een 5-6 voorsprong voor VZV opleverde. De wedstrijd lag weer helemaal open. Het derde part begon zoals het tweede part eindigde, binnen 10 seconde een uitsluiting voor WZK waaruit VZV wat meer afstand wist te nemen: 5-7. De eerste aanval daarna van WZK leverde een vlammend schot van Patrick van Eijk op: 6-7. Het spel bleef op en neer golven en halverwege het derde part nam VZV weer wat meer afstand: 6-8. Niet snel daarna was het Roderic Vonk die prachtig langs zijn man draaide en door deze werd teruggetrokken, hetgeen een strafworp opleverde welke benut werd door Patrick van Eijk: 7-8. Zoals al eerder gezegd, het spel golfde op en neer en VZV wist wederom de afstand tot twee doelpunten te verhogen: 7-9. Het venijn zat echter in het einde van dit part. Anderhalve minuut voor afloop van het part kreeg VZV een terechte uitsluiting en uit de daarop volgende man meer wist Stefan van der Kroft 8-9 te scoren en 1 seconde voor het einde van het part wederom een uitbraak als in het eerste part: een prachtige assist van keeper Martin Nederlof en wederom Menno de Jong die dit subliem afmaakte: 9-9. Het vierde part moest dan ook de doorslag gaan geven. Het begin was niet super en VZV wist 9-10 te scoren. Direct daarna, in de aansluitende aanval gebeurde er van alles in de verdediging van VZV. Roderic Vonk wist twee man bezig te houden maar was niet regulier af te stoppen. VZV wist dit slechts te verdedigen met twee overtredingen: één standaard uitsluiting en wegens een trap boven water een UMV 4 (speler is uitgesloten voor de rest van de wedstrijd en VZV moet 4 minuten met een man minder spelen) met een strafworp voor WZK. Wederom Patrick van Eijk wist de strafworp te benutten: 10-10. Hierna mocht WZK de wedstrijd niet meer uit handen geven door de 4 minuten overtal situatie. Toch speelde WZK te gehaast waardoor doelpunten in eerste instantie uitbleven. Na een time out om de manschappen bij de les te krijgen, ging dit beter. WZK wist nog tweemaal te scoren via Roderic Vink en Leonard Rooijakkers en speelde de wedstrijd verder keurig uit hetgeen resulteerde in een 12-10 overwinning op VZV. Door deze overwinning raakt het kampioenschap uit beeld voor VZV en WZK nestelt zich steviger op de vierde plaats in de competitie. Een prachtige positie als u bedenkt dat het team vorig seizoen pas in de laatste wedstrijd degradatie wist te voorkomen. De eerstvolgende twee weekeinden speelt het vlaggenschip van WZK uitwedstrijden tegen de middenmoters De Amer 1 uit Amersfoort en De Dolfijn 1 uit Amsterdam waarna er op 28 maart weer in het Sterrenbad wordt gespeeld tegen WZC 1 uit Zoetermeer.

Heren 2
Heren 2 speelde niet onverdienstelijk tegen het veel sterkere IJ uit Amsterdam. 7-15 nederlaag was gezien het overmacht van het IJ in de competitie niet eens slecht. Helaas wel een UMV4, schorsingen zouden de mannen heel slecht uitkomen met oog op komende weken. Volgende week uit tegen VZV Njord, directe concurrent in strijd om degradatie!